Закваска капусти
(покроковий рецепт з фото)
Квашена капуста - часта закуска на столі в зиязикай і весняний час. Вона виступає і самостійною стравою, і основою для салатів, nachinok. У моїй родині без такої смакоти неможливо обійтися.
Є маса способів заготовити подібне блюдо. Кожен може вибрати рецепт на свій смак, я віддаю перевагу цей варіант вже багато років. Він досить простий, але настоюватися овочі будуть довго. Я описала, як приготувати закваску капусти і моркви. Порцій буде багато, тому не бійтеся витратити свій час.
- Білокачанна капуста - 5 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Сіль - 100 грам
Капусту промийте і тонко наріжте. Очищену моркву наріжте соломкою.
Тепер необхідно пустити капустяний сік. 4 жмені капусти перетріть з невеликою кількістю солі. Потім додайте трохи моркви, і утрамбуйте овочі.
Додавайте по черзі порції капусти, морква і солі. Постійно вичавлювати сік.
Сильно притисніть овочі руками. Поставте зверху гніт з тарілкою. Збоку залиште дерев'яну ложку або качалку.
Залиште капусту бродити в такому вигляді на 3 дня. Кожен день перемішуйте овочі.
Коли розсіл посвітлішає, капуста буде готова! Перекладіть її в чисту банку, затоку розсолом. Тримайте закуску в холодильнику. Смачного!