Рецепт Закваска капусти фото

Закваска капусти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Літні
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 10-14
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Квашена капуста - часта закуска на столі в зиязикай і весняний час. Вона виступає і самостійною стравою, і основою для салатів, nachinok. У моїй родині без такої смакоти неможливо обійтися.

Опис приготування:

Є маса способів заготовити подібне блюдо. Кожен може вибрати рецепт на свій смак, я віддаю перевагу цей варіант вже багато років. Він досить простий, але настоюватися овочі будуть довго. Я описала, як приготувати закваску капусти і моркви. Порцій буде багато, тому не бійтеся витратити свій час.

  • Білокачанна капуста - 5 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Сіль - 100 грам
закваска капусти - фото крок 1
Капусту промийте і тонко наріжте. Очищену моркву наріжте соломкою.
закваска капусти - фото крок 2
Тепер необхідно пустити капустяний сік. 4 жмені капусти перетріть з невеликою кількістю солі. Потім додайте трохи моркви, і утрамбуйте овочі.
закваска капусти - фото крок 3
Додавайте по черзі порції капусти, морква і солі. Постійно вичавлювати сік.
закваска капусти - фото крок 4
Сильно притисніть овочі руками. Поставте зверху гніт з тарілкою. Збоку залиште дерев'яну ложку або качалку.
закваска капусти - фото крок 5
Залиште капусту бродити в такому вигляді на 3 дня. Кожен день перемішуйте овочі.
закваска капусти - фото крок 6
Коли розсіл посвітлішає, капуста буде готова! Перекладіть її в чисту банку, затоку розсолом. Тримайте закуску в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти