Рецепт Окрошка закваска (класичний рецепт) фото

Окрошка закваска (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Зелень , Яйця , Цибуля , Ковбаса
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Окрошка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Цей старовинний російський холодний суп готують навесні і влітку, коли жарко і особливо не хочеться їсти ситні блюда. Традиційно окрошку готують на несолодко квасі, процес легкий і зовсім не клопіткий.

Опис приготування:

У жарку пору року, коли зовсім не хочеться стояти біля плити, а їсти все-таки треба, саме час приготувати холодний суп на квасі - традиційну російську окрошку. Готується вона легко, швидко і дуже просто. Перед вам рецепт, з якого ви дізнаєтеся, як приготувати окрошку на квасі (класичний рецепт).

  • Картопля - 2-4 штук (якщо велика - 2)
  • Огірки свіжі - 2-3 штук (середнього розміру)
  • Rediska - 150-200 грам
  • Яйця варені - 3-4 штук
  • Варена ковбаса - 250 грам (або відварене пісне м'ясо)
  • Цибуля зелена - 4-5 штук
  • Зелень кропу, петрушки - 1 пучок
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Крем - 100 грам
  • Квас - 1, 5-2 L
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 1
Картопля для окрошки відваримо в шкірці. Заодно зваримо яйця. Остудити.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 2
Нарізаємо зелену цибулю.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 3
Додамо до нього сіль.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 4
І ретельно розминаємо, щоб цибуля стала м'якше і пустила сік. Можна додати подрібнену зелень і теж пом'яти.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 5
Огірки натираємо на крупній тертці, так смачніше, хоча можна нарізати їх кубиками.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 6
Редис нарізаємо, також можна натерти його на тертці.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 7
Нарізаємо кубиками варену ковбасу або м'ясо.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 8
Очисти і narezhem яйця.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 9
І нарізаємо остиглий і очищену картоплю.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 10
Ну, і зелень теж наріжемо.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 11
Всі інгредієнти нарізані і складені в одну ємність.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 12
Ретельно перемішуємо.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 13
Розкладаємо по тарілках і заливаємо квасом. Кому-то захочеться більше квасу, кому-то - менше, тут вже за бажанням.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 14
І в кожну тарілку додаємо ложку сметани.
окрошка закваска (класичний рецепт) - фото крок 15
Окрошка готова, можна дегустувати!

Схожі рецепти