Окрошка (класичний рецепт) на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Для іноземців наша окрошка здається досить дивним блюдом. Салат, який залили квасом або кефіром, виглядає і справді дивно, але в моїй родині його люблять. Особливо цей варіант на будь-який випадок.
Якщо ви хочете витратити менше часу, то сміливо замінюйте куряче м'ясо на ковбасу. Але повірте: з ним набагато смачніше і ситніше. Решта інгредієнти доступні всім, вам лише потрібно відварити картоплю і яйця заздалегідь. І обов'язково прочитайте про те, як приготувати окрошку (класичний рецепт) на кефірі.
- Куряче філе - 150 грам
- Редис - 3-4 штук
- Огірок - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Яйце - 2-3 штук
- Кефір - 500 мілілітрів
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Лимон - 0, 5 штуки
Для початку наріжте соломкою огірок і редис.
Заздалегідь відваріть круто яйця і курку до готовності. Остудіть і наріжте продукти. Додайте їх до овочів разом з дрібно нарізаною зеленню.
Також відваріть картоплю в мундирі. Потім його остудіть, почистіть і наріжте кубиками. Додайте до решти інгредієнтів.
Потім все перемішайте і додайте сіль, перець і сік лимона.
В кінці влийте кефір. Окрошка готова! Найкраще залишити її на пару годин в холодильнику перед подачею. Смачного!