Класична окрошка на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
У літню спеку так не хочеться стояти біля гарячої плити, та й традиційні супи теж не збуджують апетит. Інша справа - холодні супи, такі як окрошка. Ділюся фірязикам рецептом!
Приємний на смак холодний суп - окрошка на кефірі. Потріть на тертці огірки, редис і часник. Подрібніть кріп. Складіть овочі в каструлю, додайте цукор, перець, сіль і кефір. Перемішайте, дайте настоятися і подайте на стіл зі сметаною. Смачного!
- Огірок - 2 штуки
- Редис - 4 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Пучок кропу - 1 штука
- Кефір - 3 склянки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
Вимийте всі овочі і зелень. Огірки потріть на крупній тертці.
А також продовжити редис. Часник можна потерти на дрібній тертці.
Поріжте кріп.
Всі інгредієнти складіть у каструлю, додайте цукор, перець і сіль. Залийте кефіром і перемішайте. Дайте трохи настоятися, потім розлийте по порціях. Додайте сметану, прикрасьте кружками редиски і подайте на стіл.