Окрошка класична на воді
(покроковий рецепт з фото)
Окрошка - це річний суп. До столу її подають холодною, вона приємно освіжає в спекотний день і відмінно втаязикє голод. Розповім, як приготувати окрошку класичну на воді, із зеленню і шинкою.
Є безліч варіантів приготування окрошки: на сметані, повій, на мінеральної газованої або звичайній воді, на майонезе. І це ще не всі варіанти приготування. Окрошку не варять, а лише закладають в неї готові подрібнені інгредієнти.
- Вода - 1, 6 L
- Крем - 1/3 склянки
- Оцет - 3, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Кріп - 1 пучок
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Шинка - 200-300 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Яйця - 3-4 штук
- Огірок - 3 штуки
1
Картопля очистіть і вимийте, потім наріжте маленькими кубиками і викладіть в воду, додайте 1 столову ложку оцту і відваріть до готовності, потім злийте воду.
2
Відваріть яйця, потім охолодити їх. Очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
3
Вимийте і наріжте дрібно зелень, кубиками наріжте огірок і шинку.
4
У велику каструлю викладіть відвареної і остиглий картопля, подрібнені яйця, огірки і шинку, додайте зелень.
5
В окремій мисці змішайте холодну воду зі сметаною, залишилися оцтом, сіллю.
6
Залийте сумішшю овочі в каструлі і акуратно перемішайте, щоб не пошкодити овочі.
7
Надішліть каструлю в холодильник мінімум на 20 хвилин, а краще - на цілу ніч.