Рецепт Закусочні картопляні вафлі фото

Закусочні картопляні вафлі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Картопля , Яйця , Цибуля , Зелена цибуля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Випічка , Вафлі , Солоне
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

Ніжні і хрусткі картопляні вафлі. З солоною рибою або сметаною, на обід або вечерю, дорослим і дітям. Завжди хороші!


Опис приготування:

Картопляні вафлі дуже просто приготувати. Тісто просто змішується лопаткою. А продукти завжди під рукою. І залишки пюре не пропадуть. Якщо у вас немає сухого картопляного пюре, просто додайте трохи більше кукурудзяного борошна. Але сухе пюре зробить вафлі більш хрусткими.

  • Картопляне пюре - 0, 5 L (півлітрова баночка)
  • Яйця - 2 штуки (добірні)
  • Цибуля зелена сушений - 2 Ст. Ложки (або свіжий)
  • Сухе пюре - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Заголовок Бондюель - 3-4 Ст. Ложок
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
закусочні картопляні вафлі - фото крок 1
Змішайте просте картопляне пюре з яйцями і розтертим в долонях сушеним зеленою цибулею. Додайте рослинне масло і перемішайте. Пюре не повинно бути рідким, просто потовчене картопля, трохи заправлена ​​молоком і маслом.
закусочні картопляні вафлі - фото крок 2
Додайте в суміш сухе пюре і кукурудзяну муку, змішану з розпушувачем. Добре розмішайте тісто і дайте йому постояти хвилин 5.
закусочні картопляні вафлі - фото крок 3
Розігрійте пластини вафельниці, змастіть один раз маслом і випікайте тонкі вафлі.
закусочні картопляні вафлі - фото крок 4
Гарячі вафлі знімайте на решітку, щоб не відмокали і залишалися хрусткими.
закусочні картопляні вафлі - фото крок 5
Але найсмачніше подавати їх відразу, прямо з печі. Відмінно йдуть з оселедцем!

Схожі рецепти