Закусочні картопляні вафлі
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні і хрусткі картопляні вафлі. З солоною рибою або сметаною, на обід або вечерю, дорослим і дітям. Завжди хороші!
Картопляні вафлі дуже просто приготувати. Тісто просто змішується лопаткою. А продукти завжди під рукою. І залишки пюре не пропадуть. Якщо у вас немає сухого картопляного пюре, просто додайте трохи більше кукурудзяного борошна. Але сухе пюре зробить вафлі більш хрусткими.
- Картопляне пюре - 0, 5 L (півлітрова баночка)
- Яйця - 2 штуки (добірні)
- Цибуля зелена сушений - 2 Ст. Ложки (або свіжий)
- Сухе пюре - 1 Склянка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Заголовок Бондюель - 3-4 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Змішайте просте картопляне пюре з яйцями і розтертим в долонях сушеним зеленою цибулею. Додайте рослинне масло і перемішайте. Пюре не повинно бути рідким, просто потовчене картопля, трохи заправлена молоком і маслом.
Додайте в суміш сухе пюре і кукурудзяну муку, змішану з розпушувачем. Добре розмішайте тісто і дайте йому постояти хвилин 5.
Розігрійте пластини вафельниці, змастіть один раз маслом і випікайте тонкі вафлі.
Гарячі вафлі знімайте на решітку, щоб не відмокали і залишалися хрусткими.
Але найсмачніше подавати їх відразу, прямо з печі. Відмінно йдуть з оселедцем!