Картопляні вафлі
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні вафлі стали для мене справжнім відкриттям, тепер я більше ніколи не подивлюся в бік чіпсів і інших "шкідливостей", адже можна самостійно приготувати смачну закуску до пива.
Пару тижнів тому я знайшла у бабусі на горищі стару вафельницу, відмила її і вирішила спробувати приготувати вафлі "як в дитинстві" . Вийшли вони просто шикарними. І після цього, як то кажуть, понеслося… Я випробувала просто величезна кількість рецептів вафель, солодких і несолодких, з різними добавками. З наслідках вафель мене особливо вразили картопляні вафлі. Рецепт, як приготувати картопляні вафлі, багато в чому схожий на рецепт приготування картопляних оладок, єдине, що готується в вафельниці. До речі, за цим рецептом вафлі можна готувати не тільки в такий вафельниці, як у мене, але і в більш сучасною, я б сказала, в якій вафлі виходять більш товстими, деякі з ще називають "мяфлі" . Подавати такі вафлі я дуже раджу з ароматним огірковим соусом власного приготування. Буде дуже смачно!
- Картопля - 500 грам
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Крем - 6 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 4 ст. Ложки - в соус)
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2/3 чайних ложки
- Огірок - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків