Рецепт Картопляні вафлі фото

Картопляні вафлі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Огірок
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На швидку руку , На природу
Випічка , Вафлі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопляні вафлі стали для мене справжнім відкриттям, тепер я більше ніколи не подивлюся в бік чіпсів і інших"шкідливостей" , адже можна самостійно приготувати смачну закуску до пива.

Опис приготування:

Пару тижнів тому я знайшла у бабусі на горищі стару вафельницу, відмила її і вирішила спробувати приготувати вафлі"як в дитинстві" . Вийшли вони просто шикарними. І після цього, як то кажуть, понеслося… Я випробувала просто величезна кількість рецептів вафель, солодких і несолодких, з різними добавками. З наслідках вафель мене особливо вразили картопляні вафлі. Рецепт, як приготувати картопляні вафлі, багато в чому схожий на рецепт приготування картопляних оладок, єдине, що готується в вафельниці. До речі, за цим рецептом вафлі можна готувати не тільки в такий вафельниці, як у мене, але і в більш сучасною, я б сказала, в якій вафлі виходять більш товстими, деякі з ще називають"мяфлі" . Подавати такі вафлі я дуже раджу з ароматним огірковим соусом власного приготування. Буде дуже смачно!

  • Картопля - 500 грам
  • Борошно - 5 Ст. Ложок
  • Яйця - 2 штуки
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Крем - 6 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 4 ст. Ложки - в соус)
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 2/3 чайних ложки
  • Огірок - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
картопляні вафлі - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картоплю і цибулю очистіть і промийте.
картопляні вафлі - фото крок 2
Картопля натріть на дрібній тертці, складіть в глибоку миску і залийте молоком. Залиште на 30 хвилин.
картопляні вафлі - фото крок 3
Тим часом дрібно порубати цибулю і обсмажте до прозначності і м'якості в рослинному маслі.
картопляні вафлі - фото крок 4
Через 30 хвилин картопля відіжміть від молока, додайте до нього обсмажену цибулю, яйця, 2 ст. Ложки сметани, сіль. Гарненько все перемішайте поки без додавання борошна. Це потрібно для того, щоб ви побачили консистенцію тесту і зрозуміли, скільки борошна вам потрібно додати.
картопляні вафлі - фото крок 5
Тепер додайте половину борошна, перемішайте. Маса повинна вийти за консистенцією схожою на густу сметану. Якщо у вас тісто вийшло рідині, то додайте ще борошна.
картопляні вафлі - фото крок 6
Вафельницю заздалегідь включіть, щоб вона вже нагрівалася. На вилку наколи шматочок сала і протріть обидві поверхні вафельниці. Це забезпечить рівномірний змазування.
картопляні вафлі - фото крок 7
На нижню частину вафельниці налийте 1 ст. Ложку тесту (якщо хочете, щоб вафлі вийшли невеликі, як у мене), накрийте верхньою частиною і готуйте приблизно 2-3 хвилини до золотистого кольору. З тіста у мене вийшло 12 невеликих вафель.
картопляні вафлі - фото крок 8
А тепер займемося соусом. Огірок очистіть і натріть на крупній тертці, додайте до нього 4 ст. Ложки сметани, посоліть і видавіть пару зубчиків часнику. У соусі все робіть по своєму смаку: подобається більше часнику - сміливо додавайте.
картопляні вафлі - фото крок 9
Готові картопляні вафлі подавайте з огірковим соусом і їжте із задоволенням!

Схожі рецепти