Закуска з слабосоленого лосося
(покроковий рецепт з фото)
Не розумію, навіщо витрачати гроші на покупку слабосоленого лосося (сьомги), якщо таку закуску можна з легкістю зробити самостійно. Розповім, як приготувати закуску з слабосоленого лосося.
Обов'язкова уязик - це використання замороженої риби. Оскільки закуска подається в сирому вигляді (без термообробки), то важливо позбутися від можливих паразитів. При солінні риби вони не повністю зникають, тому потрібно використовувати рибку попередньо глибокої заморозки.
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
- Лосось - 1 штука (філе)
1. З'єднайте сіль, цукровий пісок і чорний мелений перець. Форму застеліть харчовою плівкою, висипте на дно половину приготовленої суміші спецій.
2. Викладіть філе лосося шкірою вниз, потім посипте частиною спецій.
3. Оберніть лосося плівкою, на якій він лежить, залиште вільними краю, щоб рідина виходила через них.
4. Накрийте лосося підносом або іншою формою, встановіть невеликі важки.
5. Надішліть форму з грузиками на 2-3 дня в холодильник (залежить від товщини рибки).
6. Через необхідний час дістаньте рибку, приберіть вантаж і видаліть плівку, зніміть шкіру і пінцетом видаліть кістки (якщо вони є).
7. Наріжте лосося тонкими скибочками і подавайте його до столу.