Рецепт Закуска з слабосоленого лосося фото

Закуска з слабосоленого лосося
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Лосось , Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Не розумію, навіщо витрачати гроші на покупку слабосоленого лосося (сьомги), якщо таку закуску можна з легкістю зробити самостійно. Розповім, як приготувати закуску з слабосоленого лосося.

Опис приготування:

Обов'язкова уязик - це використання замороженої риби. Оскільки закуска подається в сирому вигляді (без термообробки), то важливо позбутися від можливих паразитів. При солінні риби вони не повністю зникають, тому потрібно використовувати рибку попередньо глибокої заморозки.

  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Лосось - 1 штука (філе)
закуска з слабосоленого лосося - фото крок 1
1. З'єднайте сіль, цукровий пісок і чорний мелений перець. Форму застеліть харчовою плівкою, висипте на дно половину приготовленої суміші спецій.
закуска з слабосоленого лосося - фото крок 2
2. Викладіть філе лосося шкірою вниз, потім посипте частиною спецій.
закуска з слабосоленого лосося - фото крок 3
3. Оберніть лосося плівкою, на якій він лежить, залиште вільними краю, щоб рідина виходила через них.
закуска з слабосоленого лосося - фото крок 4
4. Накрийте лосося підносом або іншою формою, встановіть невеликі важки.
закуска з слабосоленого лосося - фото крок 5
5. Надішліть форму з грузиками на 2-3 дня в холодильник (залежить від товщини рибки).
закуска з слабосоленого лосося - фото крок 6
6. Через необхідний час дістаньте рибку, приберіть вантаж і видаліть плівку, зніміть шкіру і пінцетом видаліть кістки (якщо вони є).
закуска з слабосоленого лосося - фото крок 7
7. Наріжте лосося тонкими скибочками і подавайте його до столу.

Схожі рецепти