Закуска з часнику на зиму
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - цікава і пікантна закуска з часнику на зиму в домашніх умовах! Готувати швидко і легко, зате взимку зможете використовувати такий часник для салатів, як закуску, або начинку!
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати закуску з часнику на зиму, - це ваш рецепт! У маринованому вигляді цей овоч, Котрий, на думку багатьох, годиться лише для приправ, заграє новими фарбами! впевнена, вам такий рецепт приготування закуски з часнику на зиму припаде до душі, і ви ще не раз і не два її приготуєте!
- Часник - 8 штук(8 великих головок)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 8 штук
- Гвоздика - 2 штуки
- Оцет - 2 чайних ложки
- Сіль - 25 грам
- Цукор - 25 грам
1. Часник вибираємо великий і міцний. Чистимо і ділимо його на зубчики, намагаючись не пошкоджувати їх.
2. Ось так вони повинні виглядати.
3. Рецепт дан на дві банки, тому в кожну кладемо по одній лаврушкой, гвоздички, і по чотири перчинки. Щільно напхати банку часником.
4. Заливаємо часник окропом, закриваємо щільно кришки, і залишимо на ніч.
5. На наступний день воду зливаємо. У кожну банку додаємо по ложці-другий оцту, і заливаємо охолодженим маринадом (з 0.5 води, сіль і пісочний). Стерилізуємо 5 хвилин.
6. Якщо часник у вас зовсім молодий, стерилізуємо хвилинку-дві, перевертаємо банки, чекаємо до охолодження, після чого вже можна і в льох.