Рецепт Закачування часнику на зиму фото

Закачування часнику на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Часник
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Заготовки, Консервація

Сезон заготовок - спекотна пора для господинь. Коли хочеться все встигнути, потрібні швидкі і нескладні рецепти. Тому пропоную вашій увазі відмінний варіант, як зробити закачування часнику на зиму.

Серед кількох варіантів, як приготувати закачування часнику на зиму, цей найбільш вдалий тим, що з рецептом можна експериментувати. Ви можете урізноманітнити його різними спеціями і прянощами. У рецепті вказано кількість інгредієнтів на пару невеликих баночок, але при бажанні заготовку можна робити і великими обсягами.

  • Часник - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
закачування часнику на зиму - фото крок 1
1. Найважливіший момент, який безпосередньо впливає на смак заготовки, - це якість часнику. Він повинен бути свіжим, щільним, без плям або червоточин.
закачування часнику на зиму - фото крок 2
2. Акуратно очистіть його від лушпиння. При бажанні можна використовувати зубчики не тільки цілком, але і нарізавши їх навпіл або навіть дрібними кубиками.
закачування часнику на зиму - фото крок 3
3. Паралельно можна зайнятися маринадом. Для його приготування доведіть до кипіння винний оцет, сіль і цукор. Варіть пару хвилин. При бажанні додайте перець горошком, гвоздику або інші спеції для аромату.
закачування часнику на зиму - фото крок 4
4. Простерилизуйте баночки і кришки. Викладіть часник. В даному випадку закачування часнику на зиму доповнена невеликим сушеним перчиком для пікантності.
закачування часнику на зиму - фото крок 5
5. В баночки залийте маринад, закрийте їх кришками. Залиште до повного охолодження, а потім приберіть в холодильник або в темне прохолодне місце. От і все: проста закачування часнику на зиму в домашніх умовах готова.

Схожі рецепти