Закачування часнику
(покроковий рецепт з фото)
Маринований часник - прекрасна закуска до святкового столу і не тільки. Такий часничок особливо гарний у зиязикай період, коли організм вимагає овочів. Спробуйте, сподіваюся, що вам сподобається!
Розповідаю, як швидко і смачно організувати закачування часнику в домашніх умовах. Молодий часник очищаєте і бланшіруете кілька хвилин. Розкладає часник по банкам, заливаєте маринадом. Баночки закочує і перевертаєте, укутавши в ковдру, до повного охолодження. Готову закуску потрібно зберігати в прохолодній коморі. Хай щастить!
- Часник молодий - 400 грам
- Вода - 1 літр
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 50 грам
- Оцет - 100 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Часник очищаємо від лушпиння і промиваємо під проточною водою.
Кілька хвилин бланшируємо часник в окропі.
Підготуйте чисті банки, розкладіть в них часник.
Для маринаду: кип'ятимо воду з сіллю і цукром 2-3 хвилини, а потім додаємо оцет і знімаємо з вогню. Заливаємо киплячим маринадом часник. Закочує банки, перевертаємо їх догори дном до повного охолодження.
Смачного!