Зелень часнику на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Зелені стебла і стріли часнику можна легко заготовити на зиму. Зелень засолити і заморозимо. Такий варіант найпростіший, підготовлену зелень взимку можна додавати в різні страви, начинки, соуси.
Заморожена зелень часнику добре підійде для начинки пирогів. Її можна поєднувати з іншою зеленню, овочами, сиром, бринзою і яйцем. На ваш вибір. Часникові стріли зазвичай додають в омлет або овочеве рагу. Засоленная часникова зелень ідеально підходить для борщу. Кладемо ложку солоної часниковою зелені за пару хвилин до вимкнення і борщ наповниться ароматом.
- Зелень часнику - 2-3 Пучков
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Підготуємо стебла часнику і сіль.
Зелень перебираємо. Для заготівлі потрібні тільки м'які, свіжі і молоді часникові листя.
Зелень часнику нарізаємо і висипаємо в миску.
Вибираємо ніжні і соковиті часникові стріли, нарізаємо їх шматочками і заморожуємо.
Нарізану зелень, так само, можна заморозити в лоточках або в пакетах.
І ще один варіант, zasolka. Нарізану зелень перемішуємо з сіллю і трохи притискаємо. На банку об'ємом 250 мл. Знадобиться великий пучок зелені і 2 ст. Ложки солі (без гірки).
Часникову зелень щільно викладаємо в чисту і суху банку, накриваємо кришкою і зберігаємо в холодильнику.
Часникова зелень готова. Взимку заготівля додасть вашим стравам річний аромат.