Закуска з буряка
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Романтична вечеря, Фуршет, Святковий обід, Новий рік
Дуже цікавий рецепт - закуска з буряка готується з сиром досить швидко і легко. Виглядає оригінально. За свій зовнішній вигляд закуска отримала прізвисько - наполеон з буряка. Подобається навіть дітям!
Закуска з буряка, приготована по даним рецептом, захоплює всіх - і домашніх, і гостей, особливо коли вони бачать її вперше. Деякі навіть думають, що це якесь солодке частування, але немає! Закуска з буряка виходить ніжною на смак і зовні дуже привабливою. Непогано поєднується з м'ясними стравами і добре підходить для фуршетів.
Хай щастить!
- Велика і рівна буряк - 1 штука (зварена або запечена в духовці у фользі)
- Козиний сир - 150-200 грам
- Часник - 1 зубчик
- Свіжий кріп - - За смаком (трохи)
- Бальзамічний оцет - - За смаком
- Сіль, мелений перець - - За смаком
- Горіхи - - За смаком (для прикраси)
- Апельсин - 1 штука
- Гілочка чебрецю - 1-2 штук
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Дуже дрібно нарізаємо часник і дрібно рубаємо свіжий кріп.
Додаємо кріп, часник до козьему сиру, перчимо і добре перемішуємо.
Повинна вийти гарна однорідна маса.
Буряк акуратно нарізаємо однаковими красивими пластинами.
Потім готуємо соус до закуски. Для цього в сковорідку наллємо приблизно 100 мл води, додамо 50 грам бальзамічного оцту, сіль. Поки все це доходить до кипіння, видавлюємо сік апельсина. Потім в сковорідку вливаємо сік апельсина, кидаємо гілочку чебрецю. Кип'ятимо все близько 5 хвилин. Потім в сковорідку вливаємо крохмаль (1/2 немає. Ложки крохмалю, розведеного в 1 ст. Ложці води). Все це справа варимо, поки соус не загусне. Після чого знімаємо з вогню.
В іншу сковорідку наливаємо воду, додаємо оцет і доводимо до кипіння, потім в киплячу рідину на 5 хвилин опускаємо кружечки буряка.
Потім бурякові кружальця обсушуємо паперовим рушником і збираємо нашу закуску. На кружечок намазуємо сирну масу, потім кладемо зверху кружечок буряка і так далі. Самий верхній шар - буряк. Потім закуску відправляємо трохи настоятися в холодильник.
Готову закуску розрізаємо на порції. На кожну порцію кладемо зверху горішок, поливаємо соусом і подаємо до столу. Смачного!