Закуска з баклажанів, з помідорами і часниковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Смачна, пікантна і ароматна закуска з баклажанів. Помідори, часник і базилік вдало доповнюють баклажани, підкреслюючи їх смак. Подати можна до святкового столу або урізноманітнити звичайний вечеря.
Перед смаженням баклажан солимо і залишаємо на 30 хвилин в піалі. Зверху на шматочках баклажана виступить сік, який потрібно зцідити перед тим, як висипати баклажани в сковорідку. Така процедура прибирає гіркоту. Доповніть баклажани помідорами, базиліком і у Вас вийде чудова закуска!
- Баклажан - 1 штука
- Помідор - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Базилік - 1 пучок
- Чорний перець - 1 щіпка
- Крем - 3 Ст. Ложки
Баклажан чистим, нарізаємо шматочками, посипаємо сіллю і залишаємо на 30 хвилин.
Баклажани обсмажуємо на соняшниковій олії до готовності.
Смажені баклажани викладаємо на плоску тарілку.
Помідори нарізаємо шматочками і викладаємо на баклажани.
Готуємо соус. Сметану, сіль і пропущений через прес часник перемішуємо в окремій піалі. Соус кладемо на помідори з баклажаном.
Додаємо молоді листочки базиліка.
Закуску посипаємо свіжомеленим чорним перцем і подаємо до столу. Смачного!