Закуска до пива з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Закуска до пива з картоплі - дешева, проста в приготуванні і ситна закуска до пива. Якщо у вас намічається велика пивна вечірка - НЕ морочте собі голову і приготуйте цю картопляну закуску.
Я навіть не знаю, що розповісти вам про цю закуску до пива. Коли я пишу про неї, мій рот переповнюється слиновиділення. Коли я їм її, я не можу зупинитись. Коли я з'їдаю її, я вилизував тарілку і йду готувати другу порцію. Коли я з'їдаю другу, я лягаю спати і вже думаю про те, коли наступного разу буду пити пиво з цієї закускою. Брат…
- Картопля великий - 4 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Майонез - 1/2 склянки
- Кетчуп гострий - 2 Ст. Ложки
- Вапно - 1 штука
- Петрушка - - За смаком
- Пармезан - - За смаком
Деко застилає фольгою, фольгу скроплюємо оливковою олією, присипаємо сіллю і перцем.
Якщо картопля молода - його можна не чистити, якщо старий - то шкірку потрібно зняти. Потім нарізаємо картоплю великими клинами і викладаємо на деко.
Картопля спершу солимо і перчимо, потім скроплюємо оливковою олією. Ставимо деко в духовку, розігріту до 210 градусів, і забуваємо про картоплю на 40-45 хвилин.
Тим часом приготуємо соус. Для цього в мисочці змішаємо майонез, гострий кетчуп (або якусь червону гостру пасту), цедру одного лайма і столову ложку соку лайма. При бажанні, солимо і перчимо.
Віночком перемішуємо соус до однорідності.
Готову картоплю дістаємо з духовки, посипаємо свіжою петрушкою і дрібно тертим пармезаном.
Подаємо картопля з приготованим нами соусом. Відкриваємо пиво, влаштувалися зручніше - і насолоджуємося