Новорічна закуска з сиру та картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Таку закуска бажано подати ще теплою. Вона - ніжна, смачна і дуже ситна. Нехай і без м'яса. Новорічна закуска з сиру та картоплі готується в формі для випічки кексів. Смачні з Parmezanom!
Новорічна закуска з картоплі і сиру повинна порадувати слов'ян і всіх любителів картоплі! Відмінний з такою закуски виходить і холодний пиріжок. Замість суміші з жирних вершків і молока можна використовувати легкі вершки. А Пармезан можна замінити іншим улюбленим сиром.
- Картопля - 3-4 штук
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершки жирні - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Тертий пармезан - 1, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець мелений - 0, 25 чайних ложки
- Петрушка подрібнена - 1 Ст. Ложка
1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Форму або формочки для кексів (маффинов) змастіть рослинною млм вершковим маслом. Їх знадобиться 10-12. Цибулю і часник очистіть, наріжте дрібними кубиками.
2. Подрібнені цибулю і часник викладіть у велику миску. Додайте молоко, вершки, 1 склянка (половину) тертого Пармезана, сіль, перець і чебрець. Гарненько перемішайте.
3. Картоплю очистіть, промийте і наріжте тонкими пластинками. Дуже зручно робити це за допомогою комбайна з насадкою терка-мандоліна.
4. Пласти картоплі викладіть в змащені маслом формочки. Слідкуйте за тим, щоб вони картопля не стирчав над формочкой. Додайте в кожну формочку по дві толові ложки суміші з вершків і тертого сиру!
5. Накрийте форму з картоплею фольгою і випікайте в гарячій духовці протягом 35 хвилин. Потім фольгу зніміть, розподіліть половину пармезану і запікайте ще 15 хвилин. Рідина повинна вбратися, а верхівка з сиром рудою. Зверху можна покласти змащену оливковою олією гілочку чебрецю.
6. Остудіть запечена картопля в формочке протягом 5 хвилин, потім обережно витягніть на блюдо сервіровки. Якщо ви не додавали чебрець, то зробити це можна зараз. Смачного!