Новорічна морквяна закуска
(покроковий рецепт з фото)
Смачна новорічна морквяна закуска для справжніх гурманів. Робиться з тонкої шинкою прошутто. Дуже вишукано і красиво.
Рецепт новорічної закуски з морквою придумав мій чоловік. Я сиділа на дієті в минулому році якраз напередодні новорічних свят. Зварила моркви і хотіла зробити гостру закуски тільки з моркви. Але чоловік взяв кілька морквин і обмотав шинкою прошутто. Вийшло геніально і дуже смачно! Давайте приготуємо разом.
1. Спочатку відваріть моркву. Я вказала в інгредієнтах великі цілі моркви. Але, сама волію купувати маленькі, в упаковках. Вони дуже смачні і відмінно підходять для закуски. Тому, якщо ви знайдете в магазинах такі морквини, обов'язково використовуйте їх.
2. Якщо ж у вас велика морква, то поріжте її навпіл поперек і на чотири частини вздовж.
3. Готову варену і розділену морква посоліть, поперчіть за смаком.
4. Прошутто наріжте тонкими скибочками, хоча найчастіше прошутто продається вже нарізана. Обсмажте на олії з обох сторін.
5. Поки прошутто гаряча, обмотайте нею морква. Покладіть так, щоб вона не розкрутилася. Коли прошутто охолоне, вона сама закріпиться в такому положенні.
6. Поперчіть і посоліть зверху блюдо. Викладіть на красиву тарілку і подавайте до столу.
Смачно і просто. Новорічна морквяна закуска виглядає дуже цікаво і незвично. Сподобається всім гостям. До новорічного столу підходить ідеально! Смачного!
- Морква - 5-6 штук
- Шинка Прошутто - 200 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Спочатку відваріть моркву. Я вказала в інгредієнтах великі цілі моркви. Але, сама волію купувати маленькі, в упаковках. Вони дуже смачні і відмінно підходять для закуски. Тому, якщо ви знайдете в магазинах такі морквини, обов'язково використовуйте їх.
2. Якщо ж у вас велика морква, то поріжте її навпіл поперек і на чотири частини вздовж.
3. Готову варену і розділену морква посоліть, поперчіть за смаком.
4. Прошутто наріжте тонкими скибочками, хоча найчастіше прошутто продається вже нарізана. Обсмажте на олії з обох сторін.
5. Поки прошутто гаряча, обмотайте нею морква. Покладіть так, щоб вона не розкрутилася. Коли прошутто охолоне, вона сама закріпиться в такому положенні.
6. Поперчіть і посоліть зверху блюдо. Викладіть на красиву тарілку і подавайте до столу.
Смачно і просто. Новорічна морквяна закуска виглядає дуже цікаво і незвично. Сподобається всім гостям. До новорічного столу підходить ідеально! Смачного!