Закачування томатів
(покроковий рецепт з фото)
Помідорчики виходять пікантними. Спеції можна вибирати на свій смак. Я додала гірчицю, часник, лавровий лист.
Помідори вимити, скласти в банки зі спеціями. Залити окропом, простерилізувати 5 хвилин. Перевернути догори дном до повного охолодження. Після прибрати для зберігання в прохолодне темне місце.
- Помідор - 500-700 грам (скільки увійде в банку)
- Болгарський перець - 0, 5-1 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Гірчиця в зернах суха - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Оцет 9% -ний - 1 Ст. Ложка
- Вода - 500 мілілітрів (може, і менше, скільки увійде в банку)
- Зелень - 1 пучок (лист хрону, смородини, вишні, кріп, петрушка)
Помідори і перець болгарський вимити. Очистити часник. Вимити листочки.
У стерильні банки на дно кладемо спеції.
Укладаємо помідори.
Зверху кладемо часник, перець. Потім сипем цукор і сіль і заливаємо окропом.
Ставимо стерилизоваться. З моменту закипання - 5 хвилин. Вливаємо оцет і закочує кришками. Готово!