Рецепт Закачування томатів фото

Закачування томатів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки, Консервація

Помідорчики виходять пікантними. Спеції можна вибирати на свій смак. Я додала гірчицю, часник, лавровий лист.

Помідори вимити, скласти в банки зі спеціями. Залити окропом, простерилізувати 5 хвилин. Перевернути догори дном до повного охолодження. Після прибрати для зберігання в прохолодне темне місце.

  • Помідор - 500-700 грам (скільки увійде в банку)
  • Болгарський перець - 0, 5-1 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Гірчиця в зернах суха - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1-1, 5 Ст. Ложки
  • Оцет 9% -ний - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 500 мілілітрів (може, і менше, скільки увійде в банку)
  • Зелень - 1 пучок (лист хрону, смородини, вишні, кріп, петрушка)
закачування томатів - фото крок 1
Помідори і перець болгарський вимити. Очистити часник. Вимити листочки.
закачування томатів - фото крок 2
У стерильні банки на дно кладемо спеції.
закачування томатів - фото крок 3
Укладаємо помідори.
закачування томатів - фото крок 4
Зверху кладемо часник, перець. Потім сипем цукор і сіль і заливаємо окропом.
закачування томатів - фото крок 5
Ставимо стерилизоваться. З моменту закипання - 5 хвилин. Вливаємо оцет і закочує кришками. Готово!

Схожі рецепти