Закачування томатів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться простим і доступним всім способом консервації томатів на зиму. Ніяких спеціальних пристосувань, крім закаточного ключа, Вам не знадобиться, тільки свіжі овочі і спеції. Дивимося!
У цьому рецепті немає певної кількості томатів або перцю, скільки увійде в банку - стільки і потрібно. Головне - збережете пропорцію для варіння маринаду. Помідори заливайте спочатку окропом, а після маринадом, закочуйте. Такі помідори будуть відмінно зберігатися всю зиму. Хай щастить!
- Помідор - За смаком
- Болгарський перець - За смаком
- Часник - За смаком
- Зелень: вишня, смородина, кріп - по 3 Штуки (з 1 баночку 0, 5)
- Вода - 1 літр (маринад)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (маринад)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка
Приготуйте стерильні баночки, кришки, овочі та зелень. Кількість помідорів, перцю болгарського та часнику не має значення. Скільки ви хочете, стільки баночок і наповнюйте, головне розподіліть спеції: по три листочка вишні, смородини і кілька гілочок свіжого або сушеного кропу на одну баночку. Приступимо!
Вимийте листочки, розкладіть їх по стерильним баночках на дно, додайте сушений або свіжий кріп, можна парасольки кропу. Також покладіть по 1-2 зубчики часнику.
Ретельно вимийте помідори, у болгарського перцю видаліть насіння, поріжте овоч на шматочки. Кожен помідор проколіть в місці плодоніжки, щоб він не лопнув в процесі. Укладайте помідори щільно в баночки, чергуючи їх з перцем і часником.
Тепер найважливіша частина консервування. Залийте помідори окропом. Накрийте стерильними кришками і залиште на 7 хвилин. В цей час зваріть маринад: воду доведіть до кипіння, всипте цукор і сіль, розчинити їх, додайте оцет. Вимкніть вогонь. Злийте в помідорів окріп, залийте їх маринадом. Закатати кришками і переверніть догори дном до повного охолодження. Готові помідори зберігайте в погребі всю зиму!