Аджика з томатів
(покроковий рецепт з фото)
Любіть доповнювати звичну їжу пікантною ноткою? Тоді це простий рецепт аджики з томатів обов'язково варто додати в свою кулінарну скарбничку.
Цей досить нескладний рецепт приготування аджики з томатів з легкістю можна трансформувати під свій смак, зробивши закуску більш пекучою або злегка пікантною, наприклад. Кількість часнику, як і цукру, також можна варіювати. Це відмінна альтернатива покупним соусів до м'яса.
- Томати - 2 кілограма
- Гострий перець - За смаком
- Солодкий перець - 400 грам
- Часник - 15-20 зубчиків
- Цукор - 5-7 чайних ложок
- Сіль - 2 чайних ложки
1. Головний інгредієнт нашої аджики - томати. Вимийте їх і злегка обсушити.
2. Обов'язково використовуйте в приготуванні аджики з томатів солодкий перець. Без нього смак і аромат буде зовсім інший.
3. А ось кількість гострого перцю залежить від ваших смакових уподобань. Якщо не любите надто гостре, тоді видаліть попередньо насіння, це знизить пекучість перцю.
4. Кількість часнику, який слід додавати в аджику з томатів, вказано умовно. При бажанні його можна взяти більше або менше.
5. Обсушені томати наріжте часточками середньої величини.
6. Вимийте солодкий і гострий перець, видаліть хвостики і насіння, наріжте четвертинками. Очистіть часник.
7. Тепер всі інгредієнти можна пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері, наприклад.
8. Вилийте все в більшу каструлю. Доведіть до кипіння, додайте сіль і цукор, зробіть мінімальним вогонь, і млоїте мінімум 45-55 хвилин. Час залежить від соковитості овочів, так як готова аджика з томатів в домашніх умовах повинна бути не занадто рідкою.
9. Після залишиться тільки розлити по чистим банкам. Аджику можна закатати і зберігати в темному прохолодному місці або ж накрити кришками і відправити в холодильник.