Заготівля папороті на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Папороть вважається делікатесом, який додають в їжу. Головне - правильно його заготовити, а саме засолити. Готовий папороть прекрасно зберігається в холодильнику. Рекомендую спробувати!
Зробимо заготівлю папороті на зиму в домашніх умовах. Слід використовувати черешки папороті, зібраного не більше 4-х годин назад. Черешки пересипаються сіллю і поміщаються під гніт на два тижні. Потім видаляється утворилася рідина, папороть перекладається в банки і заливається соляним розчином з додаванням аскорбінової кислоти. Банки зберігаються в прохолодному місці. Будьте уважні, перед вживанням папороті в їжу, його слід вимочити в холодній воді дві доби. Хай щастить!
- Папороть "орляк" - 1 кілограм
- Сіль - 250 грам (на кілограм рахисе)
Після збору папороті перед його засолкою має пройти не більше 4-х годин. Черешки папороті промиваємо.
Дно емальованої каструлі присипаємо сіллю, зверху викладаємо шар рахисе, потім шар солі і знову папороть. Шари викладаємо внахлест. Зверху покладіть гніт, вагою 1 кг, і поставте каструлю в прохолодне місце на два тижні. Потім дістаньте каструлю і злийте всю рідину. Розкладіть солоний папороть по банкам і залийте солоним розсолом (1 частина солі на 5 частин води), додавши аскорбінову кислоту (0, 5 грам на літр). Засукайте банки кришками.
Зберігайте банки з папороттю в прохолодному місці. Перед використання в їжу слід вимочити папороть в воді дві доби, щоб сіль пішла. Смачного!