Рецепт Заготівля з скумбрії на зиму фото

Заготівля з скумбрії на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Скумбрія
ПП рецепти
Літні
Заготовки, Консервація

Соковите блюдо зі скумбрії і овочів на зиму ви можете заготовити в домашніх умовах всього лише за 1 годину і закатати в банки. Зберігати заготовку потрібно тільки в прохолодному місці, інакше вона зіпсується!

Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність 0, 75 L. Таке ароматне рибна страва припаде до смаку багатьом, коли ви його подасте до столу в зиязикай час, попередньо розігрів. Заготівля істотно полегшить життя, якщо у вас не вистачає вільного часу на приготування повноцінного обіду чи вечері!

  • Скумбрія - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука
  • Помідор - 2-3 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 3 щіпки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
заготівля з скумбрії на зиму - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти, рибу заздалегідь розморозити при кімнатній температурі, якщо набували її замороженої.
заготівля з скумбрії на зиму - фото крок 2
Скумбрію попатраєте і видаліть чорну плівку всередині тушки. Зріжте голову, хвіст, плавники і ретельно промийте в воді. Наріжте порційними шматочками і викладіть в каструлю, додавши лаврове листя. Влийте воду і помістіть ємність на плиту, відварюючи рибну нарізку 15 хвилин.
заготівля з скумбрії на зиму - фото крок 3
Через зазначений час витягніть відварену рибу з бульйону і дайте їй трохи охолонути. Розберіть руками, видаляючи кісточки.
заготівля з скумбрії на зиму - фото крок 4
Цибулю очистіть від шкірки, промийте з усіма овочами. З кабачка і баклажана зріжте хвостики. З помідорів виріжте зелені сердцевінкі. Наріжте всі овочі великими шматками, цибуля - півкільцями.
заготівля з скумбрії на зиму - фото крок 5
Викладіть овочі в казан, зверху додайте відварену м'якоть скумбрії.
заготівля з скумбрії на зиму - фото крок 6
Всипте сіль і мелений чорний перець, акуратно перемішайте і помістіть казан на плиту. Наріжте очищені і промиті зубчики часнику. Масло додавати не потрібно!
заготівля з скумбрії на зиму - фото крок 7
Гасіть вміст ємності 20 хвилин. Потім влийте оцет і перемішайте, тушкуйте ще 2-3 хвилини. Обшпарте банку і кришку окропом або простерилизуйте будь-яким іншим способом.
заготівля з скумбрії на зиму - фото крок 8
Викладіть приготоване рибне блюдо в банку і відразу ж укупорьте гарячої кришкою по різьбі. Дайте охолонути при кімнатній температурі.
заготівля з скумбрії на зиму - фото крок 9
Зберігайте заготовку тільки в прохолоді: холодильнику, погребі чи підвалі, щоб вона не зіпсувалася!

Схожі рецепти