Заготівля черемші на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Заготівля черемші на зиму відбувається влітку. Черемша є дуже корисною рослиною, адже містить в собі цілий комплекс вітамінів. Поділюся з вами своїм способом консервації. Спробуйте!
Зробимо заготівлю черемші на зиму в домашніх умовах. Черемшу ретельно перебираємо і промиваємо. Розкладаємо по стерилізованих банках і заливаємо киплячим розсолом, додавши в кожну банку по 1 ç.l. Оцту. Банки закочує, перевертаємо і вкутуємо в ковдру. Зберігаємо в темному і прохолодному місці. Хай щастить!
- Цибуля - За смаком
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки (на літр води)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (на літр води)
- Оцет - 1 Чайна ложка (на банку 0, 7 L)
- Вода - За смаком
- Перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
Ретельно очищаємо і промиваємо черемшу. У вас повинні залишитися тільки стебла.
Розкладіть черемшу по стерильним банкам. Приготуємо розсіл: на літр води йде 1, 5 ст.Л. Сіль і пісочний. Кип'ятимо розсіл, додавши перець горошком і лаврові листи. Заливаємо киплячим розсолом черемшу, також в кожну банку вливаємо 1 ç.l. Оцту. Банки закочує, перевертаємо і вкутуємо в ковдру до повного охолодження. Консервована черемша зберігається в прохолодному і темному місці.