Песто з черемші
(покроковий рецепт з фото)
З ароматних листя черемші можна зробити багато цікавих страв, а я пропоную вам приготувати з неї смачне песто і, повірте мені, такий соус вийде не гірше ніж класичний його варіант.
Я дуже люблю черемшу і, як тільки вона з'являється у продажу, відразу ж починаю виготавлівать з неї різні страви, в основному салатики, але ось недавно знайшла цей простий рецепт песто з черемші. Тепер моєму щастю немає меж, адже з таким соусом я можу їсти улюблену черемшу хоч кожен день з ямсом, пастою або просто з хлібом. А зробити песто з черемші в домашніх умовах простіше простого, вам знадобитися для цього тільки блендер і пару хвилин часу, ну а далі можна нескінченно довго насолоджуватися приголомшливим смаком і неймовірним ароматом цього соусу.
- Цибуля - 100 грам
- Горіхи кедрові - 50 грам
- Пармезан - 100 грам
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Насамперед ми викладаємо кедрові горіхи на сковороду і обсмажуємо їх до золотистого кольору без додавання масла.
Далі ретельно промиваємо черемшу і викладаємо її на паперові серветки, щоб висушити. Нарізаємо черемшу і викладаємо в чашу блендера.
Тепер додаємо кедрові горішки і подрібнюємо все в пюре.
Сир тремо на крупній тертці, викладаємо в чашу, вливаємо оливкову олію.
Потім солимо і перчимо і подрібнюємо всі інгредієнти до стану однорідної кашки. Тепер наше песто повністю готове, а значить можна приступати до вечері. Смачного!