Суп з черемші
(покроковий рецепт з фото)
Такий суп варто взяти на замітку кожної господині. Він відмінно урізноманітнює повсякденний раціон. Рецепт, як приготувати суп з черемші, простий у приготуванні. А готується з доступних простих продуктів.
Черемша не тільки смачна, а й дуже корисна. З нею готують різноманітні салати, а також її маринують, засолюють і консервують. Суп з черемші виходить смачним і ароматним. Його перебивають в суп-пюре і подають зі сметаною або квітами черемші. Дуже смачно буде подати суп з часниковими грінками або звичайним хлібом.
- Цибуля - 150 грам
- Цибулина - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Бульйон курячий - 1 літр
- Крем - 150 грам
- Вино сухе біле - 30 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Цибулину очищаємо і подрібнюємо шматочками середнього розміру, порей моєму, відрізаємо зайву частину і розрізаємо стебло на 2 частини, нарізаємо півкільцями. Картоплю чистимо і моєму, ріжемо невеликими шматочками будь-якої форми.
2. Черемшу складаємо в сито, промиваємо під проточною водою і залишаємо, щоб стекла вода. Кожен лист розрізаємо не кілька шматків.
3. У каструлю наливаємо рослинне масло, кладемо вершкове і плавимо його. На отриманій суміші масел обсмажуємо обидва види цибулі до м'якості. Курячий бульйон розігріваємо і переливаємо в каструлю, додаємо лавровий лист і картоплю, чекаємо до закипання. Коли відчули, що картопля готовий, солимо і перчимо, додаємо черемшу, вливаємо вино і кладемо сметану. Як тільки суп закипів, прибираємо його з вогню.
4. Трохи остиглий суп переливаємо в блендер, дістаємо лавровий лист і збиваємо до утворення однорідної густої суміші. Суп розливаємо порційно і подаємо, прикрасивши за смаком.