Рецепт Суп з черемші фото

Суп з черемші
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Зелень , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Такий суп варто взяти на замітку кожної господині. Він відмінно урізноманітнює повсякденний раціон. Рецепт, як приготувати суп з черемші, простий у приготуванні. А готується з доступних простих продуктів.

Опис приготування:

Черемша не тільки смачна, а й дуже корисна. З нею готують різноманітні салати, а також її маринують, засолюють і консервують. Суп з черемші виходить смачним і ароматним. Його перебивають в суп-пюре і подають зі сметаною або квітами черемші. Дуже смачно буде подати суп з часниковими грінками або звичайним хлібом.

  • Цибуля - 150 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Картопля - 4 штуки
  • Бульйон курячий - 1 літр
  • Крем - 150 грам
  • Вино сухе біле - 30 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Рослинна олія - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
суп з черемші - фото крок 1
1. Цибулину очищаємо і подрібнюємо шматочками середнього розміру, порей моєму, відрізаємо зайву частину і розрізаємо стебло на 2 частини, нарізаємо півкільцями. Картоплю чистимо і моєму, ріжемо невеликими шматочками будь-якої форми.
суп з черемші - фото крок 2
2. Черемшу складаємо в сито, промиваємо під проточною водою і залишаємо, щоб стекла вода. Кожен лист розрізаємо не кілька шматків.
суп з черемші - фото крок 3
3. У каструлю наливаємо рослинне масло, кладемо вершкове і плавимо його. На отриманій суміші масел обсмажуємо обидва види цибулі до м'якості. Курячий бульйон розігріваємо і переливаємо в каструлю, додаємо лавровий лист і картоплю, чекаємо до закипання. Коли відчули, що картопля готовий, солимо і перчимо, додаємо черемшу, вливаємо вино і кладемо сметану. Як тільки суп закипів, прибираємо його з вогню.
суп з черемші - фото крок 4
4. Трохи остиглий суп переливаємо в блендер, дістаємо лавровий лист і збиваємо до утворення однорідної густої суміші. Суп розливаємо порційно і подаємо, прикрасивши за смаком.

Схожі рецепти