Заготівля калини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Калина - надзвичайно корисна ягода, яка зміцнює імунітет, використовується при простудних і вірусних захворюваннях. Пропоную простий рецепт заготовки калини на зиму.
Самий кращій спосіб заготівлі калини на зиму - перетерти її з цукром. При цьому ягода не береться термічній обробці і зберігає всі корисні речовини. Калина з цукром зберігається в холодильнику кілька місяців. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить одна баночка об'ємом 500 мл.
- Калина - 350 грам
- Цукор - 350 грам
Візьміть калину і цукор.
Калину добре промийте в проточній воді. Дайте воді стекти протягом 10 хвилин.
Ягоди калини відокремити від гілок.
Після ягоди зважте.
Розімніть ягоди до виділення соку.
Додайте цукор в миску з калиною.
Перемішайте калину з цукром і дайте постояти 25-30 хвилин до повного розчинення цукру.
Чисту банку заповніть калиною з цукром, накрийте кришкою і поставте в холодильник. Пийте чай з калиною і будете здорові!