Рецепт Заготівля калини на зиму фото

Заготівля калини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Калина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Заготовки

Калина - надзвичайно корисна ягода, яка зміцнює імунітет, використовується при простудних і вірусних захворюваннях. Пропоную простий рецепт заготовки калини на зиму.

Самий кращій спосіб заготівлі калини на зиму - перетерти її з цукром. При цьому ягода не береться термічній обробці і зберігає всі корисні речовини. Калина з цукром зберігається в холодильнику кілька місяців. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить одна баночка об'ємом 500 мл.

  • Калина - 350 грам
  • Цукор - 350 грам
заготівля калини на зиму - фото крок 1
Візьміть калину і цукор.
заготівля калини на зиму - фото крок 2
Калину добре промийте в проточній воді. Дайте воді стекти протягом 10 хвилин.
заготівля калини на зиму - фото крок 3
Ягоди калини відокремити від гілок.
заготівля калини на зиму - фото крок 4
Після ягоди зважте.
заготівля калини на зиму - фото крок 5
Розімніть ягоди до виділення соку.
заготівля калини на зиму - фото крок 6
Додайте цукор в миску з калиною.
заготівля калини на зиму - фото крок 7
Перемішайте калину з цукром і дайте постояти 25-30 хвилин до повного розчинення цукру.
заготівля калини на зиму - фото крок 8
Чисту банку заповніть калиною з цукром, накрийте кришкою і поставте в холодильник. Пийте чай з калиною і будете здорові!

Схожі рецепти