Рецепт Сирий джем з калини та малини, на зиму фото

Сирий джем з калини та малини, на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Малина, Калина
Вегетаріанське харчування
Літні
Солодке, Джеми, Заготовки

На зиму хочеться заготовити побільше смачних і корисних солодощів. Пропоную рецепт ароматного і повного вітамінів джему з калини та малини. Оцінять і діти, і дорослі.

На кілограм рідини кладемо, приблизно, 1, 2 кілограма цукру. Якщо покласти менше, джем буде гірше зберігатися, а якщо цукру буде занадто багато, не всі кристали розчинятися і на дні банки осяде цукор. Також важливо, потримати джем при кімнатній температурі, помішувати і дочекатися повного розчинення цукру, щоб джем був густим і однорідним.

  • Малина - 1 кілограм
  • Калина - 300-400 грам
  • Цукор - 1, 2 кілограма
сирий джем з калини та малини, на зиму - фото крок 1
Підготуємо ягоди і цукор.
сирий джем з калини та малини, на зиму - фото крок 2
Промиті і висушені ягоди кладемо в миску. Гілочки калини годі й обривати.
сирий джем з калини та малини, на зиму - фото крок 3
Товчемо ягоди.
сирий джем з калини та малини, на зиму - фото крок 4
Товчені ягоди перекладаємо в сито з дрібними отворами і проціджуємо. Або ж можна згорнути марлю в 4 рази і через неї процідити ягідний сік з м'якоттю.
сирий джем з калини та малини, на зиму - фото крок 5
Хвостики, насіння і шкірки видаляємо, (з них можна компот зварити), а сік з м'якоттю переливаємо в миску.
сирий джем з калини та малини, на зиму - фото крок 6
Додаємо цукор.
З 1 кг соку, 1, 2 кг пісочний.
сирий джем з калини та малини, на зиму - фото крок 7
Цукор розчиняється досить довго. Протягом дня джем перемішуємо. Спочатку вгорі збирається сік, а кристали цукру осідають внизу. Далі, маса стає однорідною, кристали цукру зникають, а джем повинен трохи загуснути.
сирий джем з калини та малини, на зиму - фото крок 8
Коли весь цукор розтанув, перекладаємо джем в сухі стерильні банки, накриваємо кришками і зберігаємо в холодильнику.

Схожі рецепти