Варення з малини (джем без кісточок)
(покроковий рецепт з фото)
Малина ароматна і смачна, але ось кісточки часом дуже заважають, особливо це стосується заготовок. У моєму арсеналі є класний варіант, як приготувати варення з малини (джем без кісточок). Ділюся!
Цей рецепт, звичайно, займе трохи більше часу, ніж звичайна варіння варення, однак результат вас точно порадує. Така заготовка ідеально підійде для десертів, а також напевно сподобається малюкам. Рекомендую рецепт на замітку!
- Малина - 1.2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
1
Ягоди вимийте, обсушити і викладіть у жароміцних форму з товстим дном. Накрийте кришкою і відправте в духовку.
2
При температурі 100 градусів прогрійте ягоду близько півгодини, щоб вона стала м'якою і пустила сік.
3
Тепер потрібно протерти малину через дрібне сито, щоб видалити всі кісточки.
4
Викладіть сік з цукром в невеликий сотейник, поставте на вогонь. Додайте сік лимона.
5
На дуже повільному вогні дайте цукру повністю розтанути, а після Уваров трохи варення до потрібної консистенції.
6
Гарячим розлийте по стерилізованим баночках і закатати.