Варення з малини без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
Малинове варення - смачне ласощі, яке люблять практично всі, але є в цій ягоді і один недолік: кісточки від малини постійно застряють в зубах, але ми виправимо це в нашому рецепті.
Я думаю, така проблема не раз виникала у кожного, коли кісточки від малини застрявали в яснах і зубах, по перше, це не дуже корисно для самих зубів, а по-друге, через це від улюблених ласощів залишається неприємний осад в душі. Але виправити цю проблему можна, і в цьому рецепті я розповім вам, як закатати варення з малини без кісточок. Звичайно, для цього вам доведеться трохи попрацювати, але все ж воно того варте, варення виходить просто дивовижно, дуже ніжне і смачне, тепер ви можете спокійно їсти його, не боячись за свої зубки. Так що якщо не полінуйтеся витратити пару годинок часу, то зможете приготувати дуже смачне варення з малини без кісточок в домашніх умовах.
1) Отже, перебираємо ягоди, промиваємо їх і викладаємо в каструлю або велику миску. Заливаємо ягоди водою і ставимо їх на вогонь.
2) Доводимо масу до закипання і варимо її, помішуючи, протягом 15-20 хвилин на повільному вогні.
3) Після закінчення часу вогонь вимикаємо і залишаємо масу остигати. А потім починається найскладніше, потрібно позбутися від кісточок. Для цього ми застилає друшляк марлею складеної кілька разів і невеликими порціями викладаємо в нього ягоди в сиропі. Вручну віджимаємо макуху, потім викладаємо нову порцію ягід і повторюємо те ж саме.
4) Коли ми відіжміть вся ягоди, додаємо в отриманий сік цукор і ставимо каструлю з ним на вогонь. Помішуючи, доводимо масу до кипіння і варимо 1 час.
5) Коли варення стане досить густим, знімаємо його з вогню і розкладаємо по стерилізованим баків, закриваємо кришками. Банки перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, всього у вас повинно вийти приблизно 3 пол літрові баночки варення.
Тепер ви знаєте, як закатати варення з малини без кісточок, тому, як тільки почнеться ягідний сезон, обов'язково випробуйте цей рецепт на ділі. Приємного вам апетиту!
- Малина - 1, 2 кілограма
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 2 склянки
1) Отже, перебираємо ягоди, промиваємо їх і викладаємо в каструлю або велику миску. Заливаємо ягоди водою і ставимо їх на вогонь.
2) Доводимо масу до закипання і варимо її, помішуючи, протягом 15-20 хвилин на повільному вогні.
3) Після закінчення часу вогонь вимикаємо і залишаємо масу остигати. А потім починається найскладніше, потрібно позбутися від кісточок. Для цього ми застилає друшляк марлею складеної кілька разів і невеликими порціями викладаємо в нього ягоди в сиропі. Вручну віджимаємо макуху, потім викладаємо нову порцію ягід і повторюємо те ж саме.
4) Коли ми відіжміть вся ягоди, додаємо в отриманий сік цукор і ставимо каструлю з ним на вогонь. Помішуючи, доводимо масу до кипіння і варимо 1 час.
5) Коли варення стане досить густим, знімаємо його з вогню і розкладаємо по стерилізованим баків, закриваємо кришками. Банки перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, всього у вас повинно вийти приблизно 3 пол літрові баночки варення.
Тепер ви знаєте, як закатати варення з малини без кісточок, тому, як тільки почнеться ягідний сезон, обов'язково випробуйте цей рецепт на ділі. Приємного вам апетиту!