Рецепт Джем з малини фото

Джем з малини
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди, Малина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Джеми, Заготовки

З настанням холодів особливо актуально мати знання, як приготувати джем з малини. Корисний і смачний десерт, який можна їсти в прикуску з чаєм або намазувати на бутерброди.

Можна зварити класичне малинове варення, а можна приготувати смачний малиновий джем. Особливістю джему є відсутність кісточок і дуже ніжна, приємна консистенція. Дуже корисний, натуральний продукт для всієї родини!

  • Малина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Желатин - 25 грам
  • Кардамон - 5 штук (зерна)
джем з малини - фото крок 1
Малину промиваємо і засипаємо цукром.
джем з малини - фото крок 2
Ретельно перемішуємо дерев'яною ложкою. Ми залишаємо на 15 хвилин.
джем з малини - фото крок 3
Ставимо малину на повільний вогонь. Варимо, помішуючи, згодом утворюється сироп. Акуратно переливаємо сироп через ситечко в стакан.
джем з малини - фото крок 4
Додаємо тертий в ступці кардамон. Продовжуємо варити.
джем з малини - фото крок 5
Розчиняємо в теплому сиропі гранули желатину.
джем з малини - фото крок 6
Відкидаємо малину на друшляк і перетираємо через сито, позбавляючись від дрібного насіння.
джем з малини - фото крок 7
З'єднуємо масу з желатином і малинову м'якоть. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
джем з малини - фото крок 8
Розливаємо гарячий джем по чистим баночках. Банки перевертаємо і вкутуємо в ковдру на 10 годин. Потім зберігаємо в погребі чи комори.
джем з малини - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти