Джем з малини
(покроковий рецепт з фото)
З настанням холодів особливо актуально мати знання, як приготувати джем з малини. Корисний і смачний десерт, який можна їсти в прикуску з чаєм або намазувати на бутерброди.
Можна зварити класичне малинове варення, а можна приготувати смачний малиновий джем. Особливістю джему є відсутність кісточок і дуже ніжна, приємна консистенція. Дуже корисний, натуральний продукт для всієї родини!
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Желатин - 25 грам
- Кардамон - 5 штук (зерна)
Малину промиваємо і засипаємо цукром.
Ретельно перемішуємо дерев'яною ложкою. Ми залишаємо на 15 хвилин.
Ставимо малину на повільний вогонь. Варимо, помішуючи, згодом утворюється сироп. Акуратно переливаємо сироп через ситечко в стакан.
Додаємо тертий в ступці кардамон. Продовжуємо варити.
Розчиняємо в теплому сиропі гранули желатину.
Відкидаємо малину на друшляк і перетираємо через сито, позбавляючись від дрібного насіння.
З'єднуємо масу з желатином і малинову м'якоть. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
Розливаємо гарячий джем по чистим баночках. Банки перевертаємо і вкутуємо в ковдру на 10 годин. Потім зберігаємо в погребі чи комори.
Смачного!