Домашнє вино з малини
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати домашнє вино з малини. Ніжне, дуже солодке і шалено ароматне! це вино, звичайно, десерт, і п'ється молодим. Сильно не сп'янієте, але буде смачно!
Таке домашнє вино з малини приготувати може кожен, у кого є крапля терпіння і кому не терпиться спробувати цей запашний напій. Найкраще його готувати і залишати десь в льосі або на дачі. У квартирі зберігати і готувати молоде вино, тим більше в процесі бродіння, не рекомендую.
- Малина - 3 кілограма
- Вода - 3 L
- Цукор - 1.5 кілограма
1. Малину посипаємо цукром (беремо приблизно половину від усієї кількості) і товчемо толкушкой. Додамо літр води, залишимо бродити на 10 днів в теплому місці.
2. Далі перекладаємо ягідну суміш у велику ємність, додамо залишок води і цукру. Накриваємо зверху кришкою з дозатором для відходу газів. Можна для цих цілей використовувати медичну рукавичку з діркою.
3. Після закінчення бродіння (гідрозатвор не пускає бульбашки, на дні помітний осад) вино з малини проціджуємо, ретельно віджимаючи ягоди, і розливаємо в чисті пляшки для зберігання.
4. Далі герметично закриваємо пляшки і зберігаємо вино близько року в погребі, перш ніж відкривати. Воно буде набирати малиновий відтінок і ставати все більш прозорим.