Вино з малини
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє виноробство - процес захоплюючий і насправді зовсім нескладний. Якщо ви готові спробувати свої сили, то покажу вам, як приготувати вино з малини. Ароматне, солоденьке, смачне!
Крім традиційного винограду, зробити вино можна з самих різних ягід. Малина - відмінний вибір. Якщо у вас є мінімум кілограм п'ять свіжих, добре дозрів ягід, то сміливо можна приступати до процесу. Ніякого особливого обладнання вам не буде потрібно, все дуже просто і доступно кожному в домашніх умовах.
- Малина - 5 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 2.5 L
- Хлорид амонію - 2-3 капель (на кожен літр)
1. Зберіть ягоди. Мити їх не потрібно, вони повинні бути сухими! Пропустіть малину через м'ясорубку, додайте 500 грам цукру і воду кімнатної температури. Перемішайте і залиште для бродіння днів на 6-7 при температурі 19-20 градусів.
2. Бродіння - дуже важливий етап, за ним потрібно спостерігати. Якщо сік опускається вниз, а вгорі утворюється мезга, все йде як треба. Наступний етап - це "провітрювання" . Вино потрібно перелити пару раз з однієї тари в іншу. Після додайте ще трохи цукру, перемішайте.
3. Додайте хлорид амонію і залиште вино бродити ще на тиждень. Після можна відокремити сік від макухи і знову додати трохи цукру. На цьому ж етапі підготуйте кришку, зробивши в ній отвір для трубочки.
4. Перелийте майбутнє вино в банку, закрутіть кришкою і вставте трубочку в банку і другий кінець - в ємність з водою. Приберіть вино в темне і прохолодне місце. Через тиждень потрібно провітрити вино знову, але на цей раз використовуючи шланг. Опустіть один кінець в банку з вином, а з другого потрібно потягнути повітря, щоб процес пішов. Перелийте вино, встановивши на відстані одну тару від іншої, щоб воно всотало повітрям.
5. Настоятися провину потрібно дати приблизно з місяць, періодично провітрюючи його і зливаючи утворився осад.
6. Після можна розливати по пляшках і прибирати в темне і прохолодне місце на пару-трійку місяців.