Рецепт Домашнє вино з родзинок фото

Домашнє вино з родзинок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Фрукти , Сухофрукти , Чорноплідна горобина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 1
Час приготування: 75 дн. 5 г. 0 хв.

Виноробам-любителям відомо, що основою для напою можуть бути не тільки свіжі ягоди. І ось пропоную вам на замітку варіант, як приготувати домашнє вино з родзинок.

Опис приготування:

1. Рецепт приготування домашнього вина з родзинок буде складатися з декількох етапів, перший з них - дріжджі . Приблизно 250 грам родзинок розімніть в пюре (за допомогою блендера, наприклад). Мити його попередньо не потрібно - це дуже важливо!

2. Додайте близько 50 грам цукру.

3. Перекладіть пюре в баночку, влийте приблизно 100-150 мілілітрів води і залиште в теплому місці на 3-4 дня.

4. Cogdell стартер готовий, перекладіть її бутель. Слідом Відведіть туди решті родзинки, подрібнений в м'ясорубці або блендері.

5. Залийте все водою і перемішуйте, поки цукор добре не розчиниться.

6. Накрийте банку кришкою з гідрозатворів і залиште в теплому місці бродити.

7. Якщо через 3-4 дня процес не почався, можна додати ще трохи родзинок або використовувати дріжджі, щоб запустити бродіння.

8. Цей етап завершиться приблизно через місяць, коли внизу утворюється осад і сусло перебродить.

9. Далі потрібно акуратно перелити його в чисту банку, залишивши осад. Залежно від кольору родзинок, вино буде більш світлим або темним.

10. Тепер найтриваліший етап - визрівання. На нього піде не менше 3 місяців, але чим більше ви дасте йому часу, тим більш насиченим і смачніше буде напій. Ось така цікава ідея, як зробити домашнє вино з родзинок.


  • Цукор - 2 кілограма
  • Ізюм - 2 кілограма
  • Вода - 8 літрів
1. Рецепт приготування домашнього вина з родзинок буде складатися з декількох етапів, перший з них - дріжджі . Приблизно 250 грам родзинок розімніть в пюре (за допомогою блендера, наприклад). Мити його попередньо не потрібно - це дуже важливо!

2. Додайте близько 50 грам цукру.

3. Перекладіть пюре в баночку, влийте приблизно 100-150 мілілітрів води і залиште в теплому місці на 3-4 дня.

4. Cogdell стартер готовий, перекладіть її бутель. Слідом Відведіть туди решті родзинки, подрібнений в м'ясорубці або блендері.

5. Залийте все водою і перемішуйте, поки цукор добре не розчиниться.

6. Накрийте банку кришкою з гідрозатворів і залиште в теплому місці бродити.

7. Якщо через 3-4 дня процес не почався, можна додати ще трохи родзинок або використовувати дріжджі, щоб запустити бродіння.

8. Цей етап завершиться приблизно через місяць, коли внизу утворюється осад і сусло перебродить.

9. Далі потрібно акуратно перелити його в чисту банку, залишивши осад. Залежно від кольору родзинок, вино буде більш світлим або темним.

10. Тепер найтриваліший етап - визрівання. На нього піде не менше 3 місяців, але чим більше ви дасте йому часу, тим більш насиченим і смачніше буде напій. Ось така цікава ідея, як зробити домашнє вино з родзинок.

Схожі рецепти