Домашнє вино з родзинок
(покроковий рецепт з фото)
Виноробам-любителям відомо, що основою для напою можуть бути не тільки свіжі ягоди. І ось пропоную вам на замітку варіант, як приготувати домашнє вино з родзинок.
1. Рецепт приготування домашнього вина з родзинок буде складатися з декількох етапів, перший з них - дріжджі . Приблизно 250 грам родзинок розімніть в пюре (за допомогою блендера, наприклад). Мити його попередньо не потрібно - це дуже важливо!
2. Додайте близько 50 грам цукру.
3. Перекладіть пюре в баночку, влийте приблизно 100-150 мілілітрів води і залиште в теплому місці на 3-4 дня.
4. Cogdell стартер готовий, перекладіть її бутель. Слідом Відведіть туди решті родзинки, подрібнений в м'ясорубці або блендері.
5. Залийте все водою і перемішуйте, поки цукор добре не розчиниться.
6. Накрийте банку кришкою з гідрозатворів і залиште в теплому місці бродити.
7. Якщо через 3-4 дня процес не почався, можна додати ще трохи родзинок або використовувати дріжджі, щоб запустити бродіння.
8. Цей етап завершиться приблизно через місяць, коли внизу утворюється осад і сусло перебродить.
9. Далі потрібно акуратно перелити його в чисту банку, залишивши осад. Залежно від кольору родзинок, вино буде більш світлим або темним.
10. Тепер найтриваліший етап - визрівання. На нього піде не менше 3 місяців, але чим більше ви дасте йому часу, тим більш насиченим і смачніше буде напій. Ось така цікава ідея, як зробити домашнє вино з родзинок.
- Цукор - 2 кілограма
- Ізюм - 2 кілограма
- Вода - 8 літрів
2. Додайте близько 50 грам цукру.
3. Перекладіть пюре в баночку, влийте приблизно 100-150 мілілітрів води і залиште в теплому місці на 3-4 дня.
4. Cogdell стартер готовий, перекладіть її бутель. Слідом Відведіть туди решті родзинки, подрібнений в м'ясорубці або блендері.
5. Залийте все водою і перемішуйте, поки цукор добре не розчиниться.
6. Накрийте банку кришкою з гідрозатворів і залиште в теплому місці бродити.
7. Якщо через 3-4 дня процес не почався, можна додати ще трохи родзинок або використовувати дріжджі, щоб запустити бродіння.
8. Цей етап завершиться приблизно через місяць, коли внизу утворюється осад і сусло перебродить.
9. Далі потрібно акуратно перелити його в чисту банку, залишивши осад. Залежно від кольору родзинок, вино буде більш світлим або темним.
10. Тепер найтриваліший етап - визрівання. На нього піде не менше 3 місяців, але чим більше ви дасте йому часу, тим більш насиченим і смачніше буде напій. Ось така цікава ідея, як зробити домашнє вино з родзинок.