Домашнє вино з червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом домашнього вина з червоної смородини. Як ви знаєте, це кисла ягода, і бродить вона довго. Але через, якщо дочекатися терміну, отримаєте кристально-прозорий і смачний напій!
Цей класичний рецепт домашнього вина з червоної смородини обов'язково сподобається всім любителям ягідних молодих вин. Важливий момент: не лінуйтеся зайвий раз відфільтрувати вино перед закупоркою, навіть якщо вам просто здалося, що на поверхні все ще виникають бульбашки. Інакше вино у вас або скисне, або вийде каламутним і несмачним. У закупореній стані вино зберігають до п'яти років. Хай щастить!
- Смородина червона перетерта - 3 кілограма(3 кг. Пюре)
- Цукор - 1 кілограм (третину від усього обсягу смородинового пюре)
- Вода - 1.5 L(40% від кількості пюре з цукром )
1. У великій чистій пляшці змішаємо пюре і цукор. Далі вливаємо очищену воду. Закриваємо нещільно капроновою кришкою або товстим шаром марлі, залишаємо бродити на 10 днів.
2. Потім видаляємо макуха (він сам спливе на поверхню), а сік, що залишився переливаємо назад в банку, закриваємо гідрозатворів для вина. Залишимо ще на два тижні.
3. Через деякий час повинен утворитися важкий білий осад. Знову процідити вино, не допускаючи попадання осаду. І знову чекаємо два тижні. І знову проціджуємо. Повторюємо цей крок до тих пір, поки вино перестане пускати бульбашки, а піна перестане з'являтися.
4. Коли вино перебродило, пропоную зробити його трохи цікавіше. Для цього в товстий шар марлі загортаємо цукор і спеції за смаком, поміщаємо мішечок в бутель з вином, і під гідрозатворів залишаємо ще на тиждень.
5. Потім розливаємо вино по чистим пляшках і зберігаємо в погребі. А можна відразу зняти пробу з прозорого і смачного вина!