Домашнє вино зі смородини без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Смачне, легке, насичене - ось таке вино виходить зі смородини. Якщо хочете порадувати себе таким напоєм, записуйте рецепт домашнього вина зі смородини без дріжджів.
Пам'ятайте, що ягоди для приготування домашнього вина не миються, т.К. Для бродіння обов'язково повинні бути бактерії. Бажано дати вину ще трохи постояти в темному приміщенні, т.К. Воно ще більше настоїться і буде мати більш насичений смак!
- Смородина - 1 кілограм
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 0, 5 L
Ягоди насипом в глибоку ємність і гарненько разомнём руками.
Додамо в отриману масу воду.
Потім - цукор і родзинки.
Все перемішали і залишили на тиждень настоюватися. Не забуваємо перемішувати кожен день. Потім сік потрібно відфільтрувати від кісточок, лушпиння та іншого сміття від ягід.
Сік переливаємо в банку або в бутель.
На банку ставимо гідрозатвор. З лушпиння залишилася (сезон) можна зробити ще сік за такою ж схемою, як і в перший раз. Потім сік, отриманий вдруге, доливаємо до "першому" соку.
Потім сік проходить кілька етапів фільтрації через тоненьку трубочку. Можна вино і в процесі вже вживати.
Ось так виходить вино з чорної смородини!
Ось так виходить вино з чорної смородини!