Рецепт Домашнє вино зі смородини без дріжджів фото

Домашнє вино зі смородини без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 дн. 19 г. 0 хв.

Смачне, легке, насичене - ось таке вино виходить зі смородини. Якщо хочете порадувати себе таким напоєм, записуйте рецепт домашнього вина зі смородини без дріжджів.

Опис приготування:

Пам'ятайте, що ягоди для приготування домашнього вина не миються, т.К. Для бродіння обов'язково повинні бути бактерії. Бажано дати вину ще трохи постояти в темному приміщенні, т.К. Воно ще більше настоїться і буде мати більш насичений смак!

  • Смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 2 склянки
  • Вода - 0, 5 L
домашнє вино зі смородини без дріжджів - фото крок 1
Ягоди насипом в глибоку ємність і гарненько разомнём руками.
домашнє вино зі смородини без дріжджів - фото крок 2
Додамо в отриману масу воду.
домашнє вино зі смородини без дріжджів - фото крок 3
Потім - цукор і родзинки.
домашнє вино зі смородини без дріжджів - фото крок 4
Все перемішали і залишили на тиждень настоюватися. Не забуваємо перемішувати кожен день. Потім сік потрібно відфільтрувати від кісточок, лушпиння та іншого сміття від ягід.
домашнє вино зі смородини без дріжджів - фото крок 5
Сік переливаємо в банку або в бутель.
домашнє вино зі смородини без дріжджів - фото крок 6
На банку ставимо гідрозатвор. З лушпиння залишилася (сезон) можна зробити ще сік за такою ж схемою, як і в перший раз. Потім сік, отриманий вдруге, доливаємо до"першому" соку.
домашнє вино зі смородини без дріжджів - фото крок 7
Потім сік проходить кілька етапів фільтрації через тоненьку трубочку. Можна вино і в процесі вже вживати.
Ось так виходить вино з чорної смородини!

Схожі рецепти