Домашнє вино зі смородини без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 дн. 19 г. 0 хв.
Смачне, легке, насичене - ось таке вино виходить зі смородини. Якщо хочете порадувати себе таким напоєм, записуйте рецепт домашнього вина зі смородини без дріжджів.
Опис приготування:
Пам'ятайте, що ягоди для приготування домашнього вина не миються, т.К. Для бродіння обов'язково повинні бути бактерії. Бажано дати вину ще трохи постояти в темному приміщенні, т.К. Воно ще більше настоїться і буде мати більш насичений смак!
- Смородина - 1 кілограм
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 0, 5 L
Ягоди насипом в глибоку ємність і гарненько разомнём руками.
Додамо в отриману масу воду.
Потім - цукор і родзинки.
Все перемішали і залишили на тиждень настоюватися. Не забуваємо перемішувати кожен день. Потім сік потрібно відфільтрувати від кісточок, лушпиння та іншого сміття від ягід.
Сік переливаємо в банку або в бутель.
На банку ставимо гідрозатвор. З лушпиння залишилася (сезон) можна зробити ще сік за такою ж схемою, як і в перший раз. Потім сік, отриманий вдруге, доливаємо до"першому" соку.
Потім сік проходить кілька етапів фільтрації через тоненьку трубочку. Можна вино і в процесі вже вживати.
Ось так виходить вино з чорної смородини!
Ось так виходить вино з чорної смородини!