Вино без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами своїм рецептом вина без дріжджів. Часу, звичайно, займе чимало, зате результат чудовий!
Для приготування вина без дріжджів я беру стиглий виноград (бажано, щоб він був без кісточок). Ще нам знадобиться паличка кориці і жменька цільної пшениці. Дивимося покроковий рецепт.
- Виноград - 500 грам
- Вода - 1 літр
- Гвоздика - 8-10 штук
- Обкладинка - 1 штука
- Цілі ядра пшениці - 80 грам
Промийте виноград. Обсушити і злегка пам'ятаєте руками, щоб виноградінкі трохи тріснули.
У банки викладаємо виноград, засипаємо його цукром і додаємо спеції.
Заливаємо остигнула кип'яченою водою, закриваємо і ставимо в темне місце. Кожні п'ять днів можна злегка струшувати, щоб перемішувалися інгредієнти. Потім, з 21 день, через марлю акуратно зціджувати рідина. Переливаємо в нову банку. На цьому етапі вино ще каламутне.
Ще через 20 днів у нас вже виходить відмінне біле вино.
Ось вино без дріжджів і готово. Насолоджуйтесь!