Вино з терну без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, терен володіє притягає ароматом і яскравим смаком, саме тому з нього готують вино. В даному рецепті відсутні дріжджі, через це вино довше бродить, при цьому виходить легким.
Це вино з терну без дріжджів в домашніх умовах. Існує подібний рецепт з тією лише різницею, що замість родзинок додаються дріжджі. У другому варіанті вино буде готове набагато швидше, так як процес бродіння відбувається набагато активніше. Готове вино рекомендується зберігати не більше 7-8 місяців. Хай щастить!
- Терн - 5 кілограм
- Цукор - 3 кілограма
- Вода - 2 L
- Ізюм - 1 Склянка
Приготуємо цукровий сироп. Розчиняємо у воді цукор, на повільному вогні кип'ятимо суміш. Варимо ще 3-4 хвилини, потім знімаємо з вогню і охолоджуємо.
Кладемо в велику банку (або будь-яку іншу ємність) немитий родзинки, заливаємо його остиглим сиропом. Терн ретельно промиваємо і складаємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води. Кип'ятимо на середньому вогні, поки не полопаються все ягоди. Відвар охолоджуємо і вливаємо в ємність з родзинками. Накриваємо марлею і ставимо в тепло на 5 днів.
Як тільки мезга підніметься наверх, процідіть брагу і перелийте в чисту банку, зверху встановіть кришку з гідрозатворів, залиште вино на 1 місяць.
Процідіть вино molodoe, розлийте його по пляшках. Закупорте і поставте в прохолодне місце для дозрівання. Через 3 місяці вино буде готове!