Рецепт Вино з терну без дріжджів фото

Вино з терну без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл
Напої, Домашнє вино

Як відомо, терен володіє притягає ароматом і яскравим смаком, саме тому з нього готують вино. В даному рецепті відсутні дріжджі, через це вино довше бродить, при цьому виходить легким.

Це вино з терну без дріжджів в домашніх умовах. Існує подібний рецепт з тією лише різницею, що замість родзинок додаються дріжджі. У другому варіанті вино буде готове набагато швидше, так як процес бродіння відбувається набагато активніше. Готове вино рекомендується зберігати не більше 7-8 місяців. Хай щастить!

  • Терн - 5 кілограм
  • Цукор - 3 кілограма
  • Вода - 2 L
  • Ізюм - 1 Склянка
вино з терну без дріжджів - фото крок 1
Приготуємо цукровий сироп. Розчиняємо у воді цукор, на повільному вогні кип'ятимо суміш. Варимо ще 3-4 хвилини, потім знімаємо з вогню і охолоджуємо.
вино з терну без дріжджів - фото крок 2
Кладемо в велику банку (або будь-яку іншу ємність) немитий родзинки, заливаємо його остиглим сиропом. Терн ретельно промиваємо і складаємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води. Кип'ятимо на середньому вогні, поки не полопаються все ягоди. Відвар охолоджуємо і вливаємо в ємність з родзинками. Накриваємо марлею і ставимо в тепло на 5 днів.
вино з терну без дріжджів - фото крок 3
Як тільки мезга підніметься наверх, процідіть брагу і перелийте в чисту банку, зверху встановіть кришку з гідрозатворів, залиште вино на 1 місяць.
вино з терну без дріжджів - фото крок 4
Процідіть вино molodoe, розлийте його по пляшках. Закупорте і поставте в прохолодне місце для дозрівання. Через 3 місяці вино буде готове!

Схожі рецепти