Рецепт Варення з терну з кісточками фото

Варення з терну з кісточками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Слива
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні
Заготовки, Варення

Пропоную спробувати зробити смачне, злегка терпке варення. Вітамінні баночки будуть незамінні під час зимового чаювання. Воно виходить ситним і солодким, тому ідеально подавати його до чаю.

Як приготувати варення з терну з кісточками, мене навчила бабуся. Кожен раз післясмак цього варення нагадує мені вечірні посиденьки з чашкою гарячого чаю у неї на кухні. У кожного, напевно, є смак дитинства, для мене це смак тернового варення.

Сьогодні ділюся цим нескладним рецептом з вами.

Приємного апетиту і вітамінних заготовок!

  • Терн - 2, 5 кілограма
  • Цукор - 3 кілограма
  • Вода - 800 мілілітрів
варення з терну з кісточками - фото крок 1
Ягоди терну необхідно перебрати. Мляві і погані ягоди відразу викидайте. Решта промийте під холодною водою.
варення з терну з кісточками - фото крок 2
Окремо зваріть сироп з цукру і води.
Ягоди наколи зубочисткою, щоб ті краще просочилися сиропом.
Перекладіть підготовлений терен в каструлю.
Залийте його цукровим сиропом.
Варіть 30-40 хвилин, помішуючи і знімаючи піну.
Потім залиште при кімнатній температурі на 5-8 годин.
варення з терну з кісточками - фото крок 3
Відокремить ягоди від сиропу.
Сироп прокип'ятіть, всипте в нього ягоди, варіть до готовності, знімаючи пінку.
варення з терну з кісточками - фото крок 4
Готове варення перелийте в заздалегідь простерилізовані банки і закатати.

Схожі рецепти