Варення з терну з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спробувати зробити смачне, злегка терпке варення. Вітамінні баночки будуть незамінні під час зимового чаювання. Воно виходить ситним і солодким, тому ідеально подавати його до чаю.
Як приготувати варення з терну з кісточками, мене навчила бабуся. Кожен раз післясмак цього варення нагадує мені вечірні посиденьки з чашкою гарячого чаю у неї на кухні. У кожного, напевно, є смак дитинства, для мене це смак тернового варення.
Сьогодні ділюся цим нескладним рецептом з вами.
Приємного апетиту і вітамінних заготовок!
- Терн - 2, 5 кілограма
- Цукор - 3 кілограма
- Вода - 800 мілілітрів
Ягоди терну необхідно перебрати. Мляві і погані ягоди відразу викидайте. Решта промийте під холодною водою.
Окремо зваріть сироп з цукру і води.
Ягоди наколи зубочисткою, щоб ті краще просочилися сиропом.
Перекладіть підготовлений терен в каструлю.
Залийте його цукровим сиропом.
Варіть 30-40 хвилин, помішуючи і знімаючи піну.
Потім залиште при кімнатній температурі на 5-8 годин.
Ягоди наколи зубочисткою, щоб ті краще просочилися сиропом.
Перекладіть підготовлений терен в каструлю.
Залийте його цукровим сиропом.
Варіть 30-40 хвилин, помішуючи і знімаючи піну.
Потім залиште при кімнатній температурі на 5-8 годин.
Відокремить ягоди від сиропу.
Сироп прокип'ятіть, всипте в нього ягоди, варіть до готовності, знімаючи пінку.
Сироп прокип'ятіть, всипте в нього ягоди, варіть до готовності, знімаючи пінку.
Готове варення перелийте в заздалегідь простерилізовані банки і закатати.