Варення з терну
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати з заготовками і весь час перебуваєте в пошуках цікавих рецептів, тоді пропоную вам відмінний варіант, як приготувати варення з терну. Цікаво?
Можливо, варення з терну в домашніх умовах готують не так часто, як з інших ягід і фруктів, проте за смаком воно ні в чому не поступається. Дуже солодке, з дивовижним ароматом, його обов'язково варто спробувати.
- Терн - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 200 мілілітрів
1. Насамперед вимийте і висушіть терен (можна відкинути на друшляк або викласти на паперовий рушник). Виделкою зробіть невеликі проколи, щоб сік краще виділявся. Другий варіант, як зробити варення з терну, - це залити його водою і проварити близько 20 хвилин на повільному вогні до м'якості.
2. У ємність для варіння варення насипте цукор і залийте воду. Доведіть до кипіння, і проваріть кілька хвилин, давши цукру розчинитися трохи.
3. Перекладіть в солодкий сироп ягоди. Акуратно перемішайте, і зніміть з вогню. На цьому етапі дайте ягодам просочитися цукром близько 2 годин.
4. Потім поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть варення з терну в домашніх умовах близько 1 хвилини, а потім остудіть. Повторіть цей процес 3 рази - і варення буде повністю готове.
5. Це простий рецепт варення з терну підійде і для консервації. Гарячим його потрібно розлити в стерилізовані банки, закатати, а після охолодження прибрати в темне прохолодне місце.