Рецепт Варення з терну фото

Варення з терну
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Якщо ви любите експериментувати з заготовками і весь час перебуваєте в пошуках цікавих рецептів, тоді пропоную вам відмінний варіант, як приготувати варення з терну. Цікаво?

Опис приготування:

Можливо, варення з терну в домашніх умовах готують не так часто, як з інших ягід і фруктів, проте за смаком воно ні в чому не поступається. Дуже солодке, з дивовижним ароматом, його обов'язково варто спробувати.

  • Терн - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 200 мілілітрів
варення з терну - фото крок 1
1. Насамперед вимийте і висушіть терен (можна відкинути на друшляк або викласти на паперовий рушник). Виделкою зробіть невеликі проколи, щоб сік краще виділявся. Другий варіант, як зробити варення з терну, - це залити його водою і проварити близько 20 хвилин на повільному вогні до м'якості.
варення з терну - фото крок 2
2. У ємність для варіння варення насипте цукор і залийте воду. Доведіть до кипіння, і проваріть кілька хвилин, давши цукру розчинитися трохи.
варення з терну - фото крок 3
3. Перекладіть в солодкий сироп ягоди. Акуратно перемішайте, і зніміть з вогню. На цьому етапі дайте ягодам просочитися цукром близько 2 годин.
варення з терну - фото крок 4
4. Потім поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть варення з терну в домашніх умовах близько 1 хвилини, а потім остудіть. Повторіть цей процес 3 рази - і варення буде повністю готове.
варення з терну - фото крок 5
5. Це простий рецепт варення з терну підійде і для консервації. Гарячим його потрібно розлити в стерилізовані банки, закатати, а після охолодження прибрати в темне прохолодне місце.

Схожі рецепти