Вино із чорної смородини без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дуже простий рецепт, як приготувати вино з чорної смородини без дріжджів. Виходить дуже смачно. Відмінно подавати його у свята в будь-який час року!
Варіант, як приготувати вино з чорної смородини без дріжджів, передбачає, що можна брати як свіжу, так і заморожену ягоду. Я взяла заморожену. Дивимося далі рецепт.
- Смородина - 2 кілограма
- Вода - 3 L
- Цукор - 1 кілограм
Смородину потрібно буде покласти в зручну посуд, дайте їй відтанути. Щоб процес пішов швидше, можна буде додати в ягоди трохи холодної води. Коли смородина буде м'якою, її слід добре розім'яти і трохи підігріти на середньому вогні.
Окремо змішайте воду зі склянкою цукру, влийте її в смородиновий суміш. Коли вона нагріється до 28-30 градусів, можна буде додати трохи родзинок і поставити для бродіння в тепле місце. Так як бродіння буде досить бурхливим, заповнюйте ємність не більше, ніж на 2/3 від загального обсягу.
З 4-5 день можна буде спробувати заграла суміш, вона повинна бути не дуже солодкою. Всипте в неї цукор, що залишився, перемішайте, перелийте в скляні банки і закрийте кришкою з водяним затвором. Замість затвора можна надіти на шийку гуязик рукавичку.
Проціджувати вино доведеться ще три тижні, може, більше. В кінці воно стане прозорим, красивого відтінку.
Ось таке вино зі смородини без дріжджів виходить. Смачного!
Ось таке вино зі смородини без дріжджів виходить. Смачного!