Рецепт Вино із чорної горобини в домашніх умовах фото

Вино із чорної горобини в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Чорноплідна горобина
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 20
Час приготування: 24 дн. 13 г. 0 хв.

Приготування смачного вина - мистецтво тонке. І тому тут потрібно багато сил і відповідальності. Сьогодні я розповім, як приготувати вино з чорної горобини в домашніх умовах.

Опис приготування:

Цей рецепт я дізналася від однієї доброї знайомої. Вона займається виноробством вже більше 15 років. Такого вина, як у неї, я не пробувала ніколи… Поки сама не приготувала за цим рецептом!

  • Чорноплідна горобина - 10-12 кілограм
  • Цукор - 8 склянок
вино із чорної горобини в домашніх умовах - фото крок 1
Ягоду НЕ моєму. Складаємо в скляну, нержавіючу або емальований посудину. Розминаємо вручну кожну ягідку, можна також перемолоти через електром'ясорубку. Досипаємо цукру 6-7 склянок. Якісно перемішуємо і прибираємо на 7 днів в кімнатну температуру не вище 25 З. Помішуємо щодня.
вино із чорної горобини в домашніх умовах - фото крок 2
Віджимаємо сік за допомогою сита, мезгу відкладаємо в інший посуд (вона ще зіграє свою роль). Виливаємо рідину в банки.
вино із чорної горобини в домашніх умовах - фото крок 3
Мезгу заправляємо 1 склянкою цукру і 1, 2 літрами води. Масу накриваємо кришкою і прибираємо на 7 днів бродити. Сік накриваємо гідрозатворів, щоб він теж продовжував процес бродіння.
вино із чорної горобини в домашніх умовах - фото крок 4
Зберігаємо першу рідина в темному і прохолодному місці (але і не нижче 18 З). Через тиждень проціджуємо мезгу і отримуємо ще одну порцію соку. Відкриваємо гідрозатвор першочергово віджатої маси, знімаємо пінку, заливаємо другою порцією. Пінку викидаємо.
вино із чорної горобини в домашніх умовах - фото крок 5
Закриваємо банку гідрозатворів. Зберігаємо в темному місці ще 7-12 діб. Раз в тиждень знімаємо плівку з пінкою. Вино фільтруємо, позбавляючи його від осаду. Через місяць наш чорноплідний напій можна вживати!

Схожі рецепти