Вино із чорної горобини
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю готувати домашнє вино з апельсинів або смородини. А ось недавно натрапила на рецепт вина з чорної горобини. Приготувала - смачно! ось, спробуйте і ви.
Вино бродить десь 2-2, 5 місяці. Спробуйте приготувати!
- Ченрая горобина - 10 кілограм
- Цукор - 5 склянок
Тисніть ягоди для отримання соку. Ретельно роздавите кожну ягідку.
Додайте до ягід цукор. Все добре перемішайте.
Закрийте вино рушником, залиште його в темному місці. Через тиждень ягоди повинні піднятися вгору. Засуньте руку в ємність з вином, перемішайте. Потім, виловлюючи шматочки м'якоті, видавлюйте з них рідина, а м'якоть відправляйте в друшляк.
Знову видавіть рідину з м'якоті, але вже через друшляк. Рідина долийте в вино, а м'якоть викиньте.
Змайструєте такий агрегат, вставте ручку в вино, а трубку - в ємність з водою.
Таким чином зводимо "спілкування" вина з навколишнім світом до мінімуму. Протягом бродіння вино помішуйте.
Розлийте вино по пляшках. Поставте в темне місце. Чи не закривайте кришкою щільно, поки вино не стане прозорим на світло.