Рецепт Вино із чорної горобини фото

Вино із чорної горобини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Горобина
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 10
Час приготування: 47 дн. 12 г. 0 хв.

Я люблю готувати домашнє вино з апельсинів або смородини. А ось недавно натрапила на рецепт вина з чорної горобини. Приготувала - смачно! ось, спробуйте і ви.

Опис приготування:

Вино бродить десь 2-2, 5 місяці. Спробуйте приготувати!

  • Ченрая горобина - 10 кілограм
  • Цукор - 5 склянок
вино із чорної горобини - фото крок 1
Тисніть ягоди для отримання соку. Ретельно роздавите кожну ягідку.
вино із чорної горобини - фото крок 2
Додайте до ягід цукор. Все добре перемішайте.
вино із чорної горобини - фото крок 3
Закрийте вино рушником, залиште його в темному місці. Через тиждень ягоди повинні піднятися вгору. Засуньте руку в ємність з вином, перемішайте. Потім, виловлюючи шматочки м'якоті, видавлюйте з них рідина, а м'якоть відправляйте в друшляк.
вино із чорної горобини - фото крок 4
Знову видавіть рідину з м'якоті, але вже через друшляк. Рідина долийте в вино, а м'якоть викиньте.
вино із чорної горобини - фото крок 5
Змайструєте такий агрегат, вставте ручку в вино, а трубку - в ємність з водою.
вино із чорної горобини - фото крок 6
Таким чином зводимо"спілкування" вина з навколишнім світом до мінімуму. Протягом бродіння вино помішуйте.
вино із чорної горобини - фото крок 7
Розлийте вино по пляшках. Поставте в темне місце. Чи не закривайте кришкою щільно, поки вино не стане прозорим на світло.

Схожі рецепти