Вино з червоної горобини
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную варіант, як приготувати вино з червоної горобини. Відмінний напій для свята. Пам'ятайте, що смачне вино вимагає ретельного відбору інгредієнтів: ягоди обов'язково повинні бути стиглі!
1. Готуємо ягоди, для цього їх спершу необхідно обшпарити окропом. Злийте воду.
2. Тепер подрібніть ягоди (їх можна розчавити, наприклад, руками) і змішайте з 5 літрами води, цукром (1/2 або 2/3 від загального кол-ва) і яблучним соком. Ізюм необхідно розчавити і гарненько вмішати до решти інгредієнтів.
3. Ємність з сумішшю щільно закрийте марлею і поставте в темне місце з кімнатною температурою на пару днів.
4. Як тільки на поверхні з'явиться піна і запах, сигналізує про бродінні, почнемо фільтрацію отриманого сусла. Для цього зливаємо сік в ємність для бродіння, до нього додається решту цукру, а на саму ємність (на горлечко) встановлюється гідрозатвор або ж просто гуязик рукавичка і отвором.
5. Ми залишаємо майбутнє вино на кілька днів в темному місці до тих пір, поки не закінчиться "булькання", але вино не posvetleet.
6. Тепер вино необхідно перелити в нову чисту ємність (осаду бути не повинно, для цього можна процідити вино через марлю, наприклад), щільно закриваємо пробкою і залишаємо в темному прохолодному місці на кілька місяців.
7. А через кілька місяців вино з червоної горобини потрібно розлити по чистим пляшках і щільно закрити пробками. Якщо зберігати його в темному прохолодному місці, то воно може простояти навіть кілька років!
- Червона горобина - 3 кілограма
- Яблучний сік - 3 L
- Цукор - 3 кілограма
- Вода - 5 літрів
- Ізюм - 100 грам
2. Тепер подрібніть ягоди (їх можна розчавити, наприклад, руками) і змішайте з 5 літрами води, цукром (1/2 або 2/3 від загального кол-ва) і яблучним соком. Ізюм необхідно розчавити і гарненько вмішати до решти інгредієнтів.
3. Ємність з сумішшю щільно закрийте марлею і поставте в темне місце з кімнатною температурою на пару днів.
4. Як тільки на поверхні з'явиться піна і запах, сигналізує про бродінні, почнемо фільтрацію отриманого сусла. Для цього зливаємо сік в ємність для бродіння, до нього додається решту цукру, а на саму ємність (на горлечко) встановлюється гідрозатвор або ж просто гуязик рукавичка і отвором.
5. Ми залишаємо майбутнє вино на кілька днів в темному місці до тих пір, поки не закінчиться "булькання", але вино не posvetleet.
6. Тепер вино необхідно перелити в нову чисту ємність (осаду бути не повинно, для цього можна процідити вино через марлю, наприклад), щільно закриваємо пробкою і залишаємо в темному прохолодному місці на кілька місяців.
7. А через кілька місяців вино з червоної горобини потрібно розлити по чистим пляшках і щільно закрити пробками. Якщо зберігати його в темному прохолодному місці, то воно може простояти навіть кілька років!