Рецепт Вино з горобини фото

Вино з горобини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Чорноплідна горобина
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 1
Час приготування: 158 дн. 8 г. 0 хв.

Любителям домашнього виноробства пропоную дуже докладний і дуже простий рецепт вина з горобини чорноплідної. Ароматне, насичене і неймовірно смачне, воно сподобається всім без винятку!

Опис приготування:

Натуральне вино з горобини в домашніх умовах - це напій для справжніх цінителів. У міру солодке і дуже ароматне, воно дуже легко п'ється. Процес хоч і тривалий, але зовсім нескладний, а завдяки покроковим фотографій з ним впорається навіть новачок у виноробстві.

  • Горобина чорноплідна - 11-12 кілограм
  • Цукор - 1.1 кілограма(+ 1 стакан на другому етапі і 1 ложка на останньому етапі)
вино з горобини - фото крок 1
1. Перше, на що хотілося б звернути вашу увагу: ягоди попередньо мити не потрібно, інакше вино з горобини в домашніх умовах буде погано бродити.
вино з горобини - фото крок 2
2. Ягоди викладіть у велику ємність і почніть сильно розминати. Найкраще це робити саме руками, не використовуючи техніку.
вино з горобини - фото крок 3
3. Після можна додати цукор. У рецепті приготування вина з горобини використовуються пропорції приблизно 100 грамів цукру на 1 кілограм ягід. Ви можете зменшувати або збільшувати кількість цукру за смаком, проте сильно не захоплюйтеся.
вино з горобини - фото крок 4
4. Як слід перемішайте ягоди з цукром, а потім накрийте кришкою. Приберіть в тепле місце, і залиште днів 10. Заготівля матиме такий вигляд: ягоди спливуть і набухнуть.
вино з горобини - фото крок 5
5. За допомогою дрібного сита процідіть отриману масу, як слід віджимаючи мезгу.
вино з горобини - фото крок 6
6. Сік розлийте по попередньо підготовленим чистим банкам.
вино з горобини - фото крок 7
7. Мезгу з'єднайте приблизно зі склянкою цукру, залийте все літром води. Накрийте кришкою - і дайте побродити ще близько 7 днів.
вино з горобини - фото крок 8
8. Накрийте банки кришками з гідрозатворів, опустивши трубочку в ємність з водою. Залиште приблизно на 10-12 днів в темному і не дуже теплому місці.
вино з горобини - фото крок 9
9. За мезгой потрібно стежити, кожен день акуратно її перемішуючи. Потім процідіть через сито, отримавши другу порцію соку.
вино з горобини - фото крок 10
10. Зніміть кришки з банок, видаліть піну. Перелийте у велику каструлю вино.
вино з горобини - фото крок 11
11. І додайте сік після бродіння мезги. Акуратно перемішайте.
вино з горобини - фото крок 12
12. Знову накрийте кришками і приберіть назад. Щотижня знімайте акуратно піну і перелийте вино, фільтруючи його від осаду. Через місяць скористайтеся тонким трубочкою, щоб перелити вино. Це так званий процес"провітрювання" .
вино з горобини - фото крок 13
13. Через місяць фільтрувати вино можна кожні 2 тижні, акуратно залишаючи на дні банки осад.
вино з горобини - фото крок 14
14. Приблизно через 2-2.5 місяці вино почне набувати прозорість і світлішати. Це означає, що перший етап пройдено і при бажанні можна спробувати, що вийшло.
вино з горобини - фото крок 15
15. Якщо на ваш смак не вистачає солодощі, саме час це виправити. Однак робити це потрібно особливо. Для цього використовується невеликий шматочок марлі (або тонкої тканини), складеної в декілька шарів. Викладіть в центр цукор.
вино з горобини - фото крок 16
16. Щільно зав'яжіть краю марлі, і закріпіть"мішечок" у горлечка банки. Через 8-10 днів, коли цукор поступово розчиниться, можна прибрати імпровізований мішечок. Тепер ви знаєте, як приготувати вино з горобини. Залишилося прибрати банки в темне місце і дати йому як слід настоятися.

Схожі рецепти