Вино з горобини
(покроковий рецепт з фото)
Любителям домашнього виноробства пропоную дуже докладний і дуже простий рецепт вина з горобини чорноплідної. Ароматне, насичене і неймовірно смачне, воно сподобається всім без винятку!
Натуральне вино з горобини в домашніх умовах - це напій для справжніх цінителів. У міру солодке і дуже ароматне, воно дуже легко п'ється. Процес хоч і тривалий, але зовсім нескладний, а завдяки покроковим фотографій з ним впорається навіть новачок у виноробстві.
- Горобина чорноплідна - 11-12 кілограм
- Цукор - 1.1 кілограма(+ 1 стакан на другому етапі і 1 ложка на останньому етапі)
1. Перше, на що хотілося б звернути вашу увагу: ягоди попередньо мити не потрібно, інакше вино з горобини в домашніх умовах буде погано бродити.
2. Ягоди викладіть у велику ємність і почніть сильно розминати. Найкраще це робити саме руками, не використовуючи техніку.
3. Після можна додати цукор. У рецепті приготування вина з горобини використовуються пропорції приблизно 100 грамів цукру на 1 кілограм ягід. Ви можете зменшувати або збільшувати кількість цукру за смаком, проте сильно не захоплюйтеся.
4. Як слід перемішайте ягоди з цукром, а потім накрийте кришкою. Приберіть в тепле місце, і залиште днів 10. Заготівля матиме такий вигляд: ягоди спливуть і набухнуть.
5. За допомогою дрібного сита процідіть отриману масу, як слід віджимаючи мезгу.
6. Сік розлийте по попередньо підготовленим чистим банкам.
7. Мезгу з'єднайте приблизно зі склянкою цукру, залийте все літром води. Накрийте кришкою - і дайте побродити ще близько 7 днів.
8. Накрийте банки кришками з гідрозатворів, опустивши трубочку в ємність з водою. Залиште приблизно на 10-12 днів в темному і не дуже теплому місці.
9. За мезгой потрібно стежити, кожен день акуратно її перемішуючи. Потім процідіть через сито, отримавши другу порцію соку.
10. Зніміть кришки з банок, видаліть піну. Перелийте у велику каструлю вино.
11. І додайте сік після бродіння мезги. Акуратно перемішайте.
12. Знову накрийте кришками і приберіть назад. Щотижня знімайте акуратно піну і перелийте вино, фільтруючи його від осаду. Через місяць скористайтеся тонким трубочкою, щоб перелити вино. Це так званий процес "провітрювання" .
13. Через місяць фільтрувати вино можна кожні 2 тижні, акуратно залишаючи на дні банки осад.
14. Приблизно через 2-2.5 місяці вино почне набувати прозорість і світлішати. Це означає, що перший етап пройдено і при бажанні можна спробувати, що вийшло.
15. Якщо на ваш смак не вистачає солодощі, саме час це виправити. Однак робити це потрібно особливо. Для цього використовується невеликий шматочок марлі (або тонкої тканини), складеної в декілька шарів. Викладіть в центр цукор.
16. Щільно зав'яжіть краю марлі, і закріпіть "мішечок" у горлечка банки. Через 8-10 днів, коли цукор поступово розчиниться, можна прибрати імпровізований мішечок. Тепер ви знаєте, як приготувати вино з горобини. Залишилося прибрати банки в темне місце і дати йому як слід настоятися.