Рецепт Джем з чорної горобини фото

Джем з чорної горобини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Чорноплідна горобина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Джеми, Заготовки

Мало хто розглядають чорну горобину в якості сировини для джему та варення. І тим самим позбавляють себе дуже смачного і корисного десерту. Джем з чорної горобини виходить густий і ароматний. Приготовим!

Зваривши одного разу такий джем, вам неодмінно захочеться повторити заготовку на наступний рік. Маючи терпкий смак, його добре подавати до чаю, в прикуску. Обов'язково приготуйте!

  • Чорноплідна горобина - 600 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
джем з чорної горобини - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
джем з чорної горобини - фото крок 2
Горобину вимийте, видаліть плодоніжки і залийте холодною водою на 10 хвилин.
джем з чорної горобини - фото крок 3
Після злийте воду.
джем з чорної горобини - фото крок 4
Ягоди перекладіть в чашу і пробийте занурювальним блендером або перекрутити через м'ясорубку з дрібними гратами.
джем з чорної горобини - фото крок 5
Виходить ось така густа маса.
джем з чорної горобини - фото крок 6
Додайте цукор і перемішайте.
джем з чорної горобини - фото крок 7
Додайте воду, перемішайте. Перелийте в каструлю з товстим дном і поставте на вогонь трохи нижче середнього, з 30 хвилин. Варіть, періодично помішуючи.
джем з чорної горобини - фото крок 8
Готовий гарячий джем розкладіть по чистим, сухим баночках. Охолодіть і після закрийте. Зберігати джем можна при кімнатних умовах.
джем з чорної горобини - фото крок 9
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 3 баночки об'ємом 0, 22 L. Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти