Джем з чорної горобини
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто розглядають чорну горобину в якості сировини для джему та варення. І тим самим позбавляють себе дуже смачного і корисного десерту. Джем з чорної горобини виходить густий і ароматний. Приготовим!
Зваривши одного разу такий джем, вам неодмінно захочеться повторити заготовку на наступний рік. Маючи терпкий смак, його добре подавати до чаю, в прикуску. Обов'язково приготуйте!
- Чорноплідна горобина - 600 грам
- Цукор - 300 грам
- Вода - 200 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Горобину вимийте, видаліть плодоніжки і залийте холодною водою на 10 хвилин.
Після злийте воду.
Ягоди перекладіть в чашу і пробийте занурювальним блендером або перекрутити через м'ясорубку з дрібними гратами.
Виходить ось така густа маса.
Додайте цукор і перемішайте.
Додайте воду, перемішайте. Перелийте в каструлю з товстим дном і поставте на вогонь трохи нижче середнього, з 30 хвилин. Варіть, періодично помішуючи.
Готовий гарячий джем розкладіть по чистим, сухим баночках. Охолодіть і після закрийте. Зберігати джем можна при кімнатних умовах.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 3 баночки об'ємом 0, 22 L. Смачних вам заготовок!