Джем з чорної смородини на зиму (швидкий)
(покроковий рецепт з фото)
Джем з чорної смородини виходить дуже ніжним і густим, ароматним, з благородною кислинкою. Зиязикам похмурим днем він піднімає настрій, заряджає бадьорістю і допомагає впоратися з застудою.
Ділюся з вами легким рецептом, як приготувати джем з чорної смородини на зиму (швидкий). Чорна смородина містить в собі багато природного пектину, корисної речовини, володіє желюючий властивістю. Джем приготується швидко, але застигне повністю через деякий час. Приємних вам клопоту на кухні!
- Смородина чорна - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1-1, 5 склянки
Смородину переберите: видаліть зіпсовану ягоду, гілочки. Промийте в холодній воді, обсушити.
Залийте смородину водою, так щоб вона ледь покрила ягоду. Поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть протягом 10 хвилин. При необхідності зніміть піну.
Додайте цукор, перемішайте.
Додайте цукор, перемішайте.
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму. Проваріть ще 15 хвилин, зніміть з вогню.
Розлийте гаряче варення по стерильним банкам, закатати кришками, остудіть. Поставте банки з остиглим джемом в холодильник на кілька днів до загустіння. Потім зберігайте в прохолодному місці.