Рецепт Джем з чорної смородини на зиму (швидкий) фото

Джем з чорної смородини на зиму (швидкий)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 40 хв.

Джем з чорної смородини виходить дуже ніжним і густим, ароматним, з благородною кислинкою. Зиязикам похмурим днем ​​він піднімає настрій, заряджає бадьорістю і допомагає впоратися з застудою.

Опис приготування:

Ділюся з вами легким рецептом, як приготувати джем з чорної смородини на зиму (швидкий). Чорна смородина містить в собі багато природного пектину, корисної речовини, володіє желюючий властивістю. Джем приготується швидко, але застигне повністю через деякий час. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Смородина чорна - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1-1, 5 склянки
джем з чорної смородини на зиму (швидкий) - фото крок 1
Смородину переберите: видаліть зіпсовану ягоду, гілочки. Промийте в холодній воді, обсушити.
джем з чорної смородини на зиму (швидкий) - фото крок 2
Залийте смородину водою, так щоб вона ледь покрила ягоду. Поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть протягом 10 хвилин. При необхідності зніміть піну.
Додайте цукор, перемішайте.
джем з чорної смородини на зиму (швидкий) - фото крок 3
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму. Проваріть ще 15 хвилин, зніміть з вогню.
джем з чорної смородини на зиму (швидкий) - фото крок 4
Розлийте гаряче варення по стерильним банкам, закатати кришками, остудіть. Поставте банки з остиглим джемом в холодильник на кілька днів до загустіння. Потім зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти