Рецепт Джем з червоної смородини на зиму фото

Джем з червоної смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Червона смородина
Дієтичне харчування
Для дітей
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Розповім, як зробити джем з червоної смородини на зиму в домашніх умовах. Частування смачне - можна в випічку як начинку додати, або ж на хлібець мазати і їсти з чаєм. Спробуйте, це просто!

Опис приготування:

Такий джем з червоної смородини на зиму в домашніх умовах рекомендую приготувати кожної господині. Основний плюс цього рецепту - не потрібно довго стояти над розжареною плитою, уварювали і виварювати джем. Тут же рецептура настільки проста, що заготовки зможете зробити прямо на дачі з свіжозібраної смородини!

  • Смородина червона - 1 кілограм
  • Цукор - 2 кілограма
джем з червоної смородини на зиму - фото крок 1
1. Смородину тщательно перебираем, видаляючи сміття. Потім ретельно промиємо і обсушити. Ступою перетираємо ягоди в пюре.
джем з червоної смородини на зиму - фото крок 2
2. Тепер перетираємо пюре через сито. Чим ретельніше, тим однорідніше буде джем.
джем з червоної смородини на зиму - фото крок 3
3. Додамо в готове пюре цукор. Перемішаємо ретельно і довго, щоб весь цукор розмішався.
джем з червоної смородини на зиму - фото крок 4
4. Перекладаємо масу в стерильні банки, закриваємо стерильними кришками. Зберігаємо в холодильнику. На наступний день маса перетвориться в джем!

Схожі рецепти