Джем з червоної смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як зробити джем з червоної смородини на зиму в домашніх умовах. Частування смачне - можна в випічку як начинку додати, або ж на хлібець мазати і їсти з чаєм. Спробуйте, це просто!
Такий джем з червоної смородини на зиму в домашніх умовах рекомендую приготувати кожної господині. Основний плюс цього рецепту - не потрібно довго стояти над розжареною плитою, уварювали і виварювати джем. Тут же рецептура настільки проста, що заготовки зможете зробити прямо на дачі з свіжозібраної смородини!
- Смородина червона - 1 кілограм
- Цукор - 2 кілограма
1. Смородину тщательно перебираем, видаляючи сміття. Потім ретельно промиємо і обсушити. Ступою перетираємо ягоди в пюре.
2. Тепер перетираємо пюре через сито. Чим ретельніше, тим однорідніше буде джем.
3. Додамо в готове пюре цукор. Перемішаємо ретельно і довго, щоб весь цукор розмішався.
4. Перекладаємо масу в стерильні банки, закриваємо стерильними кришками. Зберігаємо в холодильнику. На наступний день маса перетвориться в джем!