Аджика з червоної смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування аджики з червоної смородини на зиму мені підказала подруга. Вона підгледіла цей соус в передачі про корейську кухню. Там його подавали до м'яса, але і з хлібом дуже смачно, раджу!
Звичайно ж, і я відразу попереджаю - це не класичний рецепт аджики з червоної смородини на зиму по-корейськи. Адже я навіть не впевнена, що у них там є червона смородина. Напевно, якісь інші, місцеві ягоди додавали. Але знаю точно, що заготовка повинна вийти кислуватою і гострої. До речі, Не бійтеся, що в цьому рецепті приготування аджики з червоної смородини на зиму так багато часнику і перцю чилі, - вони є природними консервантами, тому такий гострий соус варити не треба, він відмінно буде зберігатися цілу зиму! Бажаю удачі!
- Червона смородина - 500 грам
- Часник - 6 зубчиків
- Перець чилі - 4 штуки
- Перець болгарський - 4 штуки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 200 грам
1. Перетираємо ягоди, часник і обидва види перців в блендері, або пропускаємо через м'ясорубку. З перців не забудьте вийняти насіння.
2. Засипаємо цукром і сіллю. Перемішаємо, пробуємо на смак. Регулюємо гостроту / кислоту / солодкість, як вам подобається. Залишимо на ніч постояти.
3. А тепер розкладаємо по стерильним баночках, і закриваємо на зиму. Зберігаємо в холодильнику.
4. Все готово! Смачного!