Компот із червоної смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дізнатися, як приготувати компот із червоної смородини на зиму на трилітрову банку, який славиться своїм терпким смаком і незвичайно свіжим ароматом. Запасайтеся вітамінами!
Пропоную простий рецепт компоту з червоної смородини на зиму на трилітрову банку, - до будь-якого застілля або сімейного обіду, кислуватий і смачний, а значить, відмінно буде поєднуватися з будь-якими ситними стравами з м'яса, якими так люблять пригощати гостей наші господині. А до того ж, такий компот - просто джерело вітаміну С та інших корисних речовин, так що взимку - просто незамінна річ, рекомендую!
Як приготувати компот з червоної смородини на зиму:
1. Набираємо воду в каструлю, і ставимо на вогонь разом з цукром.
2. Ягідки тим часом перебираємо, очищаємо від дрібних гілочок і листочків, і моєму.
3. Прямо разом з друшляком ставимо поверх каструльки з киплячою водою так, щоб вода покривала ягоди.
4. Час від часу піднімайте друшляк і помішуйте сироп, щоб розмішався весь цукор.
5. У киплячій воді тримаємо ягоди 5 хвилин, після чого вогонь вимикаємо, і залишаємо під кришкою ще на п'ять хвилин.
6. Тепер, коли ягоди вже досить проварилися, прямо в друшляку переминається їх в кашку товкачем або вилочкою.
7. М'якоть викидаємо, а компот ще раз добре перемішати, і розливаємо по чистим стерилізованим баночках, після чого закочує, як зазвичай.
Такий компот до повного охолодження зберігаємо в перевернутому вигляді, укутаним в ковдру, після чого переставляємо в будь-темне і прохолодне місце. Готово! Тепер і ви знаєте, як приготувати компот із червоної смородини на зиму! Приємною готування
- Смородина червона - 400 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Вода - 2 L
Як приготувати компот з червоної смородини на зиму:
1. Набираємо воду в каструлю, і ставимо на вогонь разом з цукром.
2. Ягідки тим часом перебираємо, очищаємо від дрібних гілочок і листочків, і моєму.
3. Прямо разом з друшляком ставимо поверх каструльки з киплячою водою так, щоб вода покривала ягоди.
4. Час від часу піднімайте друшляк і помішуйте сироп, щоб розмішався весь цукор.
5. У киплячій воді тримаємо ягоди 5 хвилин, після чого вогонь вимикаємо, і залишаємо під кришкою ще на п'ять хвилин.
6. Тепер, коли ягоди вже досить проварилися, прямо в друшляку переминається їх в кашку товкачем або вилочкою.
7. М'якоть викидаємо, а компот ще раз добре перемішати, і розливаємо по чистим стерилізованим баночках, після чого закочує, як зазвичай.
Такий компот до повного охолодження зберігаємо в перевернутому вигляді, укутаним в ковдру, після чого переставляємо в будь-темне і прохолодне місце. Готово! Тепер і ви знаєте, як приготувати компот із червоної смородини на зиму! Приємною готування