Рецепт Компот із червоної смородини на зиму фото

Компот із червоної смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина, Червона смородина
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На швидку руку, Літні
Напої, Компоти

Пропоную дізнатися, як приготувати компот із червоної смородини на зиму на трилітрову банку, який славиться своїм терпким смаком і незвичайно свіжим ароматом. Запасайтеся вітамінами!

Пропоную простий рецепт компоту з червоної смородини на зиму на трилітрову банку, - до будь-якого застілля або сімейного обіду, кислуватий і смачний, а значить, відмінно буде поєднуватися з будь-якими ситними стравами з м'яса, якими так люблять пригощати гостей наші господині. А до того ж, такий компот - просто джерело вітаміну С та інших корисних речовин, так що взимку - просто незамінна річ, рекомендую!

Як приготувати компот з червоної смородини на зиму:

1. Набираємо воду в каструлю, і ставимо на вогонь разом з цукром.

2. Ягідки тим часом перебираємо, очищаємо від дрібних гілочок і листочків, і моєму.

3. Прямо разом з друшляком ставимо поверх каструльки з киплячою водою так, щоб вода покривала ягоди.

4. Час від часу піднімайте друшляк і помішуйте сироп, щоб розмішався весь цукор.

5. У киплячій воді тримаємо ягоди 5 хвилин, після чого вогонь вимикаємо, і залишаємо під кришкою ще на п'ять хвилин.

6. Тепер, коли ягоди вже досить проварилися, прямо в друшляку переминається їх в кашку товкачем або вилочкою.

7. М'якоть викидаємо, а компот ще раз добре перемішати, і розливаємо по чистим стерилізованим баночках, після чого закочує, як зазвичай.

Такий компот до повного охолодження зберігаємо в перевернутому вигляді, укутаним в ковдру, після чого переставляємо в будь-темне і прохолодне місце. Готово! Тепер і ви знаєте, як приготувати компот із червоної смородини на зиму! Приємною готування


  • Смородина червона - 400 грам
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Вода - 2 L
Пропоную простий рецепт компоту з червоної смородини на зиму на трилітрову банку, - до будь-якого застілля або сімейного обіду, кислуватий і смачний, а значить, відмінно буде поєднуватися з будь-якими ситними стравами з м'яса, якими так люблять пригощати гостей наші господині. А до того ж, такий компот - просто джерело вітаміну С та інших корисних речовин, так що взимку - просто незамінна річ, рекомендую!

Як приготувати компот з червоної смородини на зиму:

1. Набираємо воду в каструлю, і ставимо на вогонь разом з цукром.

2. Ягідки тим часом перебираємо, очищаємо від дрібних гілочок і листочків, і моєму.

3. Прямо разом з друшляком ставимо поверх каструльки з киплячою водою так, щоб вода покривала ягоди.

4. Час від часу піднімайте друшляк і помішуйте сироп, щоб розмішався весь цукор.

5. У киплячій воді тримаємо ягоди 5 хвилин, після чого вогонь вимикаємо, і залишаємо під кришкою ще на п'ять хвилин.

6. Тепер, коли ягоди вже досить проварилися, прямо в друшляку переминається їх в кашку товкачем або вилочкою.

7. М'якоть викидаємо, а компот ще раз добре перемішати, і розливаємо по чистим стерилізованим баночках, після чого закочує, як зазвичай.

Такий компот до повного охолодження зберігаємо в перевернутому вигляді, укутаним в ковдру, після чого переставляємо в будь-темне і прохолодне місце. Готово! Тепер і ви знаєте, як приготувати компот із червоної смородини на зиму! Приємною готування

Схожі рецепти