Компот із червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Компот із червоної смородини - чи не найсмачніший напій, який можна приготувати зі свіжих ягід.
У нашій родині найулюбленіший компот - це компот із червоної смородини. Як ви можете побачити за рецептом, готується він примітивний спосіб, смородину навіть з гілочок зривати не потрібно. Проте, напій виходить божественний. Компот із червоної смородини виходить трохи кисленьким і як ніякий інший добре втаязикє спрагу в літню спеку.
- Червона смородина - 1 кілограм
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 250 грам
Гарненько промиваємо червону смородину. Очищати від гілочок необов'язково, головне - добре промити.
Укладаємо ягоди в банки. Заливаємо ягоди гарячим цукровим сиропом (цукор, розчинений в киплячій воді), відразу ж закриваємо кришечки і стерилізуємо (літрові банки - близько 20-25 хвилин).
Компот із червоної смородини, по суті, готовий до зберігання та використання. Компот виходить дуже концентрованим, тому перед подачею я завжди до смаку розбавляю його чистої фільтрованої водою.